Ahmet Tekelioğlu

Ahmet Tekelioğlu

Ziyaret ve önemi

Ziyaret ve önemi

Sadece bizimle bağını koparmayan akrabalarımızla ilişkimizi sürdürmek değildir sıla-i rahim.

Asıl sıla-i rahim, sormayanı sorabilmek, aramayanı arayabilmek.

Asıl yücelik, iyiliğini gördüklerimize değil, görmediklerimize yapabilmektir.

Sahabeden biri Peygamberimize gelerek, “Ey Allah’ın Resulü! Ben akrabalarımla ilişkilerimi iyi tutmaya çalışıyorum, onlarsa beni arayıp sormuyorlar.

Onlara iyilik ediyorum, onlar bana kötülük ediyorlar, der. Bunun üzerine Resûl-i Ekrem

(s.a.s), o sahabeye, akrabalarının tutumunun yanlış olduğunu bildirir ve şöyle buyurur: “Sen böyle

davranmaya devam ettiğin sürece Allah’ın yardımı seninledir.

Ama maalesef çok üzgünüm.!!!!

Telefon rehberimde kayıtlı olup bazı abi, abla, kardeş, ve ziyaret edilmesi gereken hoca efendiler vs çok kişiyi aradım aslen ziyaretlerine yanlarına gitmem gerekiyordu belki ama olmadı, fakat bunu telefonla dahi olsa ziyaret edeyim dedim. Aradıklarımdan hemen cevap veren kardeşlerimle sohbetler ettik. O an müsait olmayıp biraz sonra özür dileyerek dönen kardeşlerim, Allah kendilerinden razı ve memnun olsun inşallah onlarla da sohbetlerimiz oldu. Bu aradıklarım veya sms gönderdiklerimden numaraları değişmiş olup başka birilerine de gönderip rahatsız etmişsem eğer o kardeşlerim den çok özür dilerim. Haklarını helal etsinler.

İslam da ziyaretin önemi veya kardeşlerin birbirlerine karşı sohbetlerinin önemini, sıla ı rahim önemi vs anlatanlar maalesef kibir midir, gurur mudur, ruhsuzluk mudur her ne ise bu kadar duyarsız olmaları beni gerçekten çok üzmüştür. Ben doğruyum, iyiyim, bilirim veya duyarlıyım diyenleri anlayamadım, o nasıl bir şey bilemedim. Ve kendimle çelişiyorum. Kim doğru yapıyor.??? Gene de ben hakkımı helal ediyor, günümüz hayırlı olsun selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Tekelioğlu Arşivi
SON YAZILAR