Ahmet Tekelioğlu

Ahmet Tekelioğlu

İnanç, azim, istikrar

İnanç, azim, istikrar

Ülkemizin en büyük sıkıntılarından birisi de ben bilirim ben yaparım şöyle mahirim, böyle nelerini gördüm elimi değmem…

Züğürt tesellisi bu boş laflar yani teşekkürün karın doyurmadığı gibi hiç bir şey yapamazsınız. Muhterem kardeşlerim lafla peynir gemisi yürümez. Üretici konuma geçmeden hiçbir şey yapmış olamayız ancak yerinde saymak patinaj yapan aracın lastik yontmasına benzer.

Sadece kendimizi yıpratır, ele avuç açar, sıkıntılı hayat geçiririz. Kesinlikle karşımızdaki kişiye hem bağımlı hem de onun güdümünde hareket etmekten başka çaremiz yok olur.

Biri Avrupa devleti diğeri uzak doğuda iki devlet bunlar çok yakın tarihlerde ağır yenilgi ve hezimetlerden çıkmışlardır. Ama gel velakin !..Evet bu iki devlet süper devletler arasına girmişler ekonomik ve teknolojik açıdan da çok yol kat etmişlerdir. Rahman olan Allah demiyor muydu?

Ben çalışan kuluma karşılığını verenim. Evet, kesinlikle, peki bize neler oluyor da patinaj ediyoruz. Avrupa devletlerinde vatandaşlar sabah 05.30//06.00 da toplu ulaşımda karşılaşınca yarın daha erken ol ibaresini kullanıyorlar, bizde saat: 09.00 günaydın oh ne ala memleket. Atalarımız dememişler ki bize Aş' da sabahın iş' de sabahın veya erken çıkan yol alır, erken evlenen d*l alır ama çoğunlukla itibar etmiyoruz zaten bu kelimelerde unutulmaya yüz tutmuş durumda. Bakın Türkiye’min dışında diğer ülke isimlerini yazmıyorum Avrupa hayranı da değilim. Görünen dağ kılavuz istemez. Herkes çevresi ile komşusu ile ilgili pek çok bilgilere sahip bizde Müslüman olup  bu güzel Türkiye'mizde huzur ve refah içinde yaşayabilmemiz için çok çalışmamız gerektiğini üretici konuma geçmemizi çok arzu ediyorum.

Türkiye'de hepimiz şuna inanmalıyız, İNANÇ, AZİM, İSTİKRAR. Bu üçlüye inanarak çalışırsak nasıl ki Çanakkale'de karşımızdaki bizden çok güçlü  rakibimizi  yenip tarumar etmişsek Şimdi de aynı minval üzere devam ederek Türkiye'mizin konumunu daha iyi yerlere getirebiliriz. Daha müreffeh hayat tarzıyla Avrupa Birliği'ne de gerek kalmaz. Ortadoğu da ve Balkanlar da daha çok söz hakkına sahip oluruz diye düşünüyorum.

Selam ve dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Tekelioğlu Arşivi
SON YAZILAR