Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bisiklet ve trafik

Bisiklet ve trafik

Pandemi öyle bir hale getirdi ki bizi gözümüz bir şey görmez oldu. Görmediğimizden değil de pandeminin dehşeti konuşmaya yazmaya mani oldu sanki. Vefat eden yakınlarımız, sevdiklerimiz varken, virüs kapıp günlerce, haftalarca hastanede zor günler geçiren yakınlarımız sevdiklerimiz varken ne yazacağımızı bilemedik.

Normalleşme başladı artık. Vaka sayıları düşüyor… Biz de normal pandemi arası zaman zaman değinebildiğimiz gündem yazılarımıza dönelim.

Bisiklet sevgim tek taraflı bir sevgi bisikletle karşılıklı bir etkileşimimiz hala yok. Bisikletin faydalarını sayarım, bazı modellerine hayranım, pratikliğini çok severim ama bisiklet kullanıcısı değilim. Yakın gelecekte bisiklet kullanıcısı olmakla ilgili planlarım da var, nasip. Lakin bisiklet sevdalısı bir eşim var. Onun sayesinde bisikletle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorum.

Konya’nın bisiklet yolları artık üzerine konuşmanın lüzumu olmayan bir durum. Türkiye’nin tek bisiklet tranvayının Konya’mızda olması da şehrimizi bisiklet şehri yapan güzel bir ayrıntı. Bedesten bölgesinde yeni inşa edilen buğday pazarı çarşısının altındaki otoparkta gözüme takılan katlı bisiklet park yerleri de belediyemizin bisiklete ve bisiklet kullanıcılarına verdiği değeri gösteriyor aslında. Hem sağlıklı hem de trafik sorunu yaşamadan ulaşım için bisiklet kullanımını en azami oranda artırmalıyız. En güvenli şekilde bisiklet kullanımı sağlamak için elinden gelen tüm imkanları sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah en yakın zamanda bende bir bisiklet kullanıcısı olup tüm bu imkanları tekrar değerlendirerek sizlerle paylaşacağım.

Trafik düzenlemeleri konusunda da son yıllarda güzel şeyler oldu. Şehir içinde bulunan bir çok göbek kaldırılarak akıllı kavşağa dönüştürüldü. Tabi Konya tahminlerden hızlı büyüyor ve gelişiyor. Araç sayısı da bu gelişmeye ve büyümeye paralel olarak artış gösteriyor. Özellikle mesai başlangıcı ve bitişinde ana arterler nerdeyse kilitlenecek şekilde yoğun. Şehir merkezinde bazı noktalar ise gün içinde hemen hemen her saatte aynı yoğunlukta.

Muhakkak belediyemizin bu konuda da master planları vardır. Çevre yolunun biran önce bitirilmesi trafiği rahatlatmak için yeterli olmasa da çok önemli.

Konya’mız geçmişten bu güne kadar kendisini yönetenler konusunda hep şanslı oldu. Kim yönetirse yönetsin muhakkak hizmet etti. Eksiksiz hatasız olunmaz, muhakkak keşke dediğimiz şeyler vardır. Ama emin olun ki şehrimiz birçok büyükşehre göre çok düzenli ve güzel. İnşallah önümüzde ki yıllarda daha da güzel olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR