Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Biz hep böyleyiz

Biz hep böyleyiz

Virüse karşı dünyanın parmakla gösterdiği bir mücadele verdik. Sağlık bakanımız, sağlık çalışanlarımız ve tüm milletimiz el ele ‘işte mücadele budur’ dedik ve dedirttik.

Peki şimdi ne oluyor?

Olanı söyleyeyim. Bizi bize bırakırlarsa kurallara falan uymayız. İlla ‘yassak kardeşim’ diyecek birileri. Biz işimiz varsa ters yola da gireriz, kırmızı ışıkta da geçeriz, hızda yaparız, kaldırıma da araba koyarız ve daha bir sürü şey… Ama yolda radar varsa yavaş gideriz, köşede polisi görürsek gider taaa kavşaktan döner geliriz, kamera varsa ışıkta bekleriz, trafik polisi geziyorsa gider otoparka park ederiz. Yani biz illa bizi birileri yola getirsin isteriz. Kural böyle uyalım demeyiz.

Alışveriş merkezleri açıksa ihtiyacımızı alıp hemen çıkmak için açık diye düşünmez, sıcak havalarda,  serin serin alışveriş merkezlerine hücum eder aylak aylak gezeriz. Toplu taşıma araçlarına balık istifi doluşmaya devam ederiz. Eğer polis başımızda beklemezse düğünümüzde halay çekeriz. Hasta ziyareti yasak olur mu yahu? Korona olana bile geçmiş olsuna  gideriz. Taziye de bütün köy toplanmazsa rahat edemeyiz. Hatta komşu köye taziyeye gideriz. Komşu köy taziyeden karantinaya alınır aman bizim köyü de karantinaya alırlar diye korkar şehre geliriz. Ya koronaysak? Olur mu yahu bize bişey olmaz… Hastalıktan ayakta duracak halimiz kalmaz ama yine de herkese ben iyiyim deriz. Virüsten korkarız ama çaktırmayız. Ya hastaysam diye içimiz içimizi yer ama başkalarına korkumuzu belli etmemek için onlara virüsü bulaştıracak kadar yaklaşırız. Virüs tedavisinden korkarız da kul hakkından, vebalden korkmayız…

Yasak lazım bize, sürekli başımıza bekçi lazım. Bizim vicdanlarımız grevdeler galiba işlerini yapmıyorlar. Grevde olduklarını düşünüyorum hala iyi niyetimle. Öylelerse bir gün yine düzeleriz çünkü. Ya komple gittilerse?

Onca sağlık çalışanının emeklerine biraz saygımız olsun. Kendimize, etrafımıza biraz saygımız olsun.

Az geziverelim bir süre…

Az erteleyiverelim kalabalık görüşmelerimizi…

Bu süreci hijyene dikkat ederek, maskeyle ve aramızda mesafeyle atlatırsak yine normale döneceğiz emin olun.

Yabancılarla aramızdaki mesafeyi koruyamazsak sevdiklerimizle aramıza mesafeler girebilir. Her gün evden çıkmadan önce bu hastalıktan iyileşen birinin yaşadıklarını okuyun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR