İsmail Poçan

İsmail Poçan

BOZUK PARA GALİBİYETİ BOZMASIN

BOZUK PARA GALİBİYETİ BOZMASIN

Yaşadığımız onca şeyin ardından tüm ülkeyi sevince boğan milli maçın öncesi ve sonrasında yaşananları yazmadan önce kısaca önemli gördüğüm bir meseleye değinmeden geçmek istemiyorum.

Kendimi bildim bileli stada maç izlemeye giderim. Taraftar olarak girdiğimde de klasik bozuk paralar ve çakmaklar güvenlik görevleri tarafından alınır.

Ama benim anlamadığım bir şey var. Maça girişte bozuk paraları alıyorsunuz, bunun kendi içinde bir haklılığı olabilir. Ama içerde kantinde kafede ismi her neyse yiyecek içecek satışlarında para üzeri olarak yine bozuk para veriyorsunuz. Bu nasıl bir çelişkidir… 

Bu paraların alınma maksadı ne? Sahadakileri korumak için mi? Öyleyse içeride bozuk paraları niye kendiniz veriyorsunuz? Yoksa bu paraları biriktirip yeni yatırımlar mı yapılacak?

Girişte bu paraları alıp içerde para üstü olarak tekrar vermek neyin mantığı?

O parayı sahaya atmak isteyen zaten onu içeri sokar ve atar.. Gizlemesine de gerek yok..

Alışveriş yapması yeterli zaten kendileri veriyorlar tekrar.

O sırada bir baba- oğulun güvenlik görevlisi ile diyaloğu ilgimi çekti.

Tahminim 8-9 yaşlarında bir çocuk babasıyla gelmiş maça. Çocuğu arıyorlar ve bozuk paraları alıyorlar. Baba ne kadar çocuğun harçlığı neden alıyorsunuz dese de güvenlik görevlisi ‘emir böyle’ diyerek alıyor. Sonrada içerde bozuk para veriyorlar.

Bunu birilerinin acilen bana anlatması lazım...

….

SAYGI HAK EDENE GÖSTERİLİR

Bu hafta Konya’da yine tarih yazıldı. A Milli takıma verdiği destekle tüm ülkenin gönlüne taht kuran Konya, Letonya, Hollanda ve en son İzlanda ile oynanan maçlarda tribünleri tamamen doldurdu.

Peş peşe gelen zaferlerin ardından Konya’nın yeri bir başka artık...

Konya, ay-yıldızlılara verdiği destekle üzerine düşeni fazlasıyla yaptı…

Milli takımı bağrına bastı ve Konya’nın ne kadar doğru bir tercih olduğunu gösterdi.

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı, ülke olarak birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, gelen bu zafer kalbi ay-yıldızlı al bayrak için atan milyonları sevince boğdu.

Konya’nın verdiği destek herkesin dilinde ve çoğu kişinin görüşü artık Milli takımın maçlarını Konya’da oynaması yönünde.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi A Milli takımımızın en kritik maçlarının şehrimizde oynayacak olması tarihi bir fırsattı.

Konya bu fırsatı iyi değerlendirdi ve bunu fazlasıyla hak etti.

Herkes 8 yıl sonra gelen bu zaferin zevkini yaşarken, kendini doğru konuşuyormuş gibi zanneden üç-beş terbiyesiz Konya’nın adını karalamaya çalıştı. Neymiş efendim Konya, saygı duruşunu ıslıklamış, yobazmış.. Daha neler neler..

Maçı televizyonda izleyenler anlayamayabilir.. Ama statta olanlar o protestonun neden yapıldığını gayet iyi gördü..

Bunca olanlardan sonra kendini bilmez çapulcuların söylediğiyle Konya kendinden bir şey kaybetmez..

Haddini bilmezlere haddini bildirir.

Ayrıca Ankara’da ölen paçavranın önünde halay çeken ve ölenlerin üzerine örtülenlere de saygı göstermek zorunda değilim..

Masum insanlara sözüm yok..

Ama orada ölenlerin ve yaralananların bir kısmının masum olup olmadığı konusunda da tereddütlerim var ayrıca…

Saygı hak edene gösterilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR