Kasım Göçer

Kasım Göçer

Bu oyuna bir puan iyidir

Bu oyuna bir puan iyidir

Konyaspor'dan Adana Demirspor karşısında çok daha iyi bir oyun bekliyordum. Doğrusu beni hayal kırıklığına uğrattı. Geçen hafta Karagümrük karşısında 1-0 kazansa bile Adana Demirspor kötü bir oyun sergilemişti. Geçen hafta biraz şansa kazanan Adana Demirspor Konyaspor karşısında ise genelde oyunu ve topu kontrol eden, bana göre üç puana daha yakın olan taraftı.

Ömeroviç sonrası Konyaspor'un en vasat maçı bence bu maçtı. Topun kontrolü sürekli rakipte kaldı. Bu durum Ömeroviç'in bir tercihi miydi yoksa takım topa sahip olmayı başaramadı mı ? Bu sorunun cevabını ben bulamadım. Cevabı Ömeroviç hoca biliyor.

Ancak oyun gerelinde takımın bir puana razı bir görüntüsü vardı. Maç 2-2'ye geldikten sonra kaleci Slowik'in topu oyuna yavaş sokması ve ağır hareketleri sanki hocanın ve takımın bu maçtan bir puana razı oldukları izlenimi oluşturdu.

Orta sahadaki Nzonzi /Soner /Oğulcan üçlüsü ile top kullanmak kolay değil. Önceki iki maçta bu üçlü teknik eksiklerini mücadele güçleri ile kapatmıştı ancak bu maçta çok yetersiz kaldılar. Üç yerli kuralı da hocanın elini kolunu bağlıyor. Oğulcan çıkınca normalde Cicaldau'nun girmesi gerekirken Yunus oyuna girdi. Yunus'u almasa yabancı oyuncu alabilmek için savunma tandemini bozmak gerekecekti ki hocanın Hadebe Damjanoviç tandemini bozmak istemediği kesin.

Bu maçta Hadebe Damjanoviç tandeminin de aksadığını söylemeliyim. Adana Demirspor golüne kadar Konyaspor kalesinde üç net pozisyon verdi. Yenilen ilk golde Damjanoviç ofsayt diye kolunu kaldıracağını topa koşup rakibin açısını kapatsa belki gol olmayacaktı. İkinci golde ise kalçası ve göbeği baya bir genişlemiş, sahanın içinde yürüyen Balotelli'ye bu kadar rahat vuruş imkanı verilmemeliydi. Neticede ceza sahası içinde topla buluşturursan yüz kilo bile olsa Balotelli, Balotellidir, o topu içeri atar.

Oyuncu değişikliklerine değinmek gerek. Gravillon sakatlanınca sol bek Milad Mohammedi stopere geçti. Sol bek pozisyonuna ise Hikmet Karaman Yusuf Erdoğan'ı çekerken önüne 38'lik Nani'yi koydu. Savunma yönü zayıf bu ikili karşısında Konyaspor sağ kanadı iyi kullanamadı. Çünkü Ömeroviç Ethemi yerine Prip'i alıp Ndao 'yu sola çekti. Ndao sağda daha etkili. Hem Prip etkili olamadı hem de Ndao'nun verimini düşürdü. Moreno'ya karşı hoca bu kadar ön yargılı olmamalı. Risk alan ve öne çıkan Adana Demirspor savunmasının adam eksilten bir Moreno'yu kontrol etmekte zorlanabilir ve Konyaspor kontratak fırsatları yakalayabilirdi.

Netice itibarıyla Konyaspor ateş hattında çıkma fırsatını tepse de bu oyuna bir puan iyidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR