Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Mücadeleye devam

Mücadeleye devam

Aslında bu sezonki serüvenimiz, Konyaspor tarihindeki unutulmaz sezonlar listesine çoktan girdi fakat hikaye henüz bitmedi...

Sezon başı yapılan yanlış kadro mühendisliği ile birlikte düşme adayları arasında liste başı olan takımımız yeni yönetim ve devre arası takviyeleriyle rüzgarı tersine çevirmeyi başarmıştı.

Son maçlarda oynanan pozitif futbol ve alınan skorlarla birlikte düşme hattıyla arasına mesafe koyan Konyaspor, Adana Demirspor maçında alınacak muhtemel üç puanla birlikte “fetret devrine” nokta koyup yükseliş yolundaki ilk adımı atmak istiyordu. Maçtan önceki naçizane görüşüm bu maçın Konyaspor tarihindeki en kritik maçlardan biri olduğuydu. Çünkü Konyaspor’un bu maçı alması halinde “düştük” dediğimiz sezonda ligi ilk on içinde bitirecek ve gelecek sezonların inşasına temel atabilecektik. İşler kötü gittiğinde ise kalan dokuz haftalık süreçte hem camia hemde takım olarak stres ve baskı altında yıpranmaya devam edecek ligin sonuna kadar kaosla boğuşacaktık. Bu kaotik durumunda sezon bittiğinde bizi ne yana savuracağını kestirmek açıkçası zordu. İşte bu açıdan baktığımızda gelecek adına bizim için kritik bir yol ayrımına gebe bir maçtı bu maç bana göre.

KONYASPOR KAÇAMADI

Maç önü hikayesinden sahaya baktığımızda ise her ne kadar rüzgarı arkasına alan taraf Konyaspor olsada Adana Demirspor’un da bu maça ne kadar çok önem verdiği sahadaki iştahından belliydi. Buna rağmen maç bize fırsat sunmaya devam etti daha 8. Dakikada penaltıyı gole çeviren Sokol ile 1-0 öne geçtik fakat çıkarken kaptırdığımız bir topla golü kalemizde gördük. Bu gol her ne kadar moral bozmuş olsada maç yine bize bir fırsat daha sundu ve ilk yarının sonlarına doğru yine penaltıdan golü bularak soyunma odasına moralli gittik.

İKİNCİ YARIDAKİ OYUNLA GALİBİYETİ HAKETMEDİK

Aslında ikinci yarıya da iyi başlamıştık fakat iki takım arasındaki kulübe farkı oyunun gidişatını etkiledi. Hikmet Karaman oyuna , Balotelli , Yusuf Sarı ve Nani hamlesi yaparken biz, Sambou , Yunus Mallı ve Luka Prip hamlesiyle karşılık verdik. Zaten maçın atmosferi de o andan itibaren değişti.

Her ne kadar hocaya bu değişiklikler için kızsamda kulübeye bakınca insan yutkunmuyor değil. Topu iyi kötü ileride tutup rakip savunmayı zorlayan Cikaleshi ve Ethemi oyundan çıkınca Adana Demirspor daha rahat gelmeye ve risk almaya başladı. Maçı izlerken golü yiyeceğimizi hissediyorduk lakin buna rağmen 87. Dakikaya kadar oyunu tutup o dakikada golü yemek duygularımızı allak bullak etti. Maçın geneline baktığımızda iki takımda galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadı, belki biz geriden gelip 1 puan alsak şu maçtan bu kadar üzülmezdik fakat rakibin beraberlik golünü maçın bitimine yakın bulmuş olması moral bozukluğuna sebep oldu. Açıkçası ikinci yarıdaki oyunumuzla bir puana bile razı olduk maçın sonunda. Her şeye rağmen Konyaspor bu ligde var olabilmek için mücadele etmeye ve puan almaya devam ediyor maçı kazansak bu sezonki serüvenimiz çok farklı bir rotada devam edecekti fakat başaramadık maalesef.

Yapacak bir şey yok kalan dokuz haftada mücadeleye devam edip bu maçta kaydedilen iki puanı telafi edecektir bu takım inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR