Güleser Keleş

Güleser Keleş

Bu ülkede kadın olmak

Bu ülkede kadın olmak

Seni de doğuran, büyüten, yetiştiren bir KADIN değil mi ?

Neden canına kıyarsın bir ananın, bir kadının, bir genç kızın?

İnsanlık öyle bir hal aldı öyle aşağılık bir duruma geldi ki artık insanlar nefsi uğruna, öfkesi uğruna çok kolay bir şekilde can alıyor. Tabiri caizse elma doğrar gibi insan canına kıyılıyor bu ülkede.Ve bu zulmettikleri kişiler çoğunluk olarak kadınları oluşturuyor.Ya sevdiğini sandığı birisini - böyle diyorum çünkü seven insan, değil canına kıymak saçının teline dahi zarar gelsin istemez- ya aynı yastığa baş koyduğu eşini, ya da çocuklarının annesini, acımasız bir şekilde katlediyor.

Kadın cinayet haberlerini her okuduğumda bir insan daha ne kadar vahşileşebilir, şimdiye kadar duyduğum en vahşi cinayet bu diyorum.

Ve bunun üzerinden günler geçmeden bir cinayet daha..

Onun etkisinden çıkamadan bir cinayet daha. Sonra bir daha...

Sanki bir tek kadın dahi kalmayacak dermişcesine bu dünyada.

Münevver Karabulut

Özgecan Arslan                                          

Şule Çet

Emine Bulut

Ceren Özdemir

Pınar Gültekin

Azra Gülendam Haytaoğlu

Şebnem Şirin

ve daha adını dahi bilmediklerimiz...

Hepsinin adı,yaşı farklı olsa da ortak bir yanı var o da vahşice bir cinayete kurban gitmiş olmaları.

Beni en çok tedirgin eden cinayet ise Ceren Özdemir cinayeti oldu. Cerenin katilinin ifadesinde şu cümleler yer alıyor:

'Önüme kim gelirse öldüreceğim' dedim. Akli dengem yok. Ceren'den önce başkasını takip ettim ama öldüremedim. Ceren ansızın karşıma çıktı. Apartmana girdi, 'Metin' diye birini sorup, 2 kez bıçakladım ve kaçtım. Dışarıda kendime laf geçiremiyorum. 6 yaşında çocuğu da öldürecektim, öldüremedim. Karşıma kim çıkarsa öldürmek istedim. O çıktı.

Düşünün hiç bir şeyden habersiz dışarıda yürüyorsunuz ve aklı dengesi bozuk biri gelip sizi hayattan koparıyor.Bu olaydan sonra hangi insan kendisini güvende hisseder, hangi insan canından emin olabilir. Ne kadar üzücü bir durum her an başımıza bir şey olacak korkusu ile yaşıyoruz. Bu insanların psikolojik sorunlarının olduğu acı bir gerçek, sokağa çıkıp rastgele birine denk gelsek bu insanlardan biri olma olasılığı da çok yüksek. Çünkü artık güveneceğimiz insan sayısı yok denecek kadar az işte bu ülke o kadar ürkütücü bir durum içinde.

Ne zaman Twitter'da bir kadın ismi görsem, içimde bir korku yine mi aynı şey yine mi bir yerlerde bir çiçek solduruldu yine mi bir hayat son buldu yine mi hayaller,sevinçler yarım bırakıldı.Sonrasında görüyorum ki evet yine aynı vahşet yine hayattan koparılan masum bir kadın.

Evet masum diyorum çünkü kadın cinayetlerinde beni rahatsız eden bir konu da vahşice cinayete kurban giden o kadınların arkasından konuşulanlar. O ölmeyi haketti, bu şekilde giyinmeseydi şuraya gitmeseydi vs. Ölen birinin arkadaşından bu şekilde konuşulması ne kadar doğru ?

Her ne olursa olsun hiç bir kadın hiç bir anne kısacası hiç bir canlı ölümü hemde canavarca hislerle gerçekleştirilen bir ölümü hak etmez, hak etmemeli.

Hiç bir ceza giden canları tabiki geri getirmeyecek ama adalet yerini bulmalı ve bu katiller hak ettikleri gereken en ağır cezaya çarptırılmalı. Çünkü o katillerin aramızda gezdiği her an başka kadınların da aynı durumla karşılaşacağı korkusu oluyor içimizde.

Ve son olarak,

Rastgele bir yere çiçek bıraksak, bir kadının mezarına denk gelecek kadar kadın öldürüldü bu ülkede!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Güleser Keleş Arşivi
SON YAZILAR