Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Bundan sonra iş 'Usta'nın ellerinde

Bundan sonra iş 'Usta'nın ellerinde

Dün gazetemizi Ak Parti İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta ziyaret etti. Leyla Hanım ile ilgili hatırlarsanız geçen hafta bir yazı kaleme almıştım. Aday Tanıtım Programı’nda sahnede tek başına bütün Konyalı kadınları temsil ettiğini söylemiştim.
 
Bu yazımın üzerine kendisini gazetemizde ağırlamak beni epey mutlu etti. Kendisi ile de bu konu hakkında fikir alışverişinde bulunduk. İş ve siyaset dünyasında kadınların nasıl bir varlık gösterdiğine değindik.
 
Keyifli ve verimli diyebileceğim bir sohbetti. Leyla Hanım gözlemlediğim kadarıyla zaten hem görevinde hem de sosyal hayatta mütevazılıktan taviz vermemeye gayret eden bir insan…
 
Bu anlamda dengeyi güdüp, seviyeyi koruyan, hayatın içine kendisini ayrıcalıklı şekilde dâhil eden kadınların aslında düzene katkılarının ne kadar fazla olabileceğini bir kez daha anladım.
 
Sohbet süresince Konya ve Türkiye’yi ilgilendiren konularda da bir takım değerlendirmeler yaptık.
 
Ekonomik saldırılar ile ilgili uzun vadede yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulunarak Ak Parti’nin bu bağlamda daha fazla çalışacağından söz ettik.
 
Tabii biz gazeteciler olarak da Leyla Hanım’a genel olarak eleştirdiğimiz meselelerden dem vurduk.
 
Malumunuz gazetecilik emek isteyen bir iş…
 
Hatta belki bu mesleği sadece ‘İş’ kelimesinin içerisine sığdırmak bile doğru olmaz. Mesleğe duyulan sevgi ve fedakârlık olmasa icra edilmesi gerçekten zor olan bir alan.
 
Biz de vekilimize bu sorunlardan bahsettik…
 
Özellikle gazeteci tanımının ülke ve şehir bazında doğru yapılamadığını bu durumun Konya’da düzenlenen bazı programlarda daha çok ön plana çıktığını üzülerek gördüğümüzü anlattık.
 
Leyla Hanım’da, bu konuya dikkat edeceklerini, gözden kaçırılan bu detayla ilgilenerek belediyeleri de bu bağlamda uyaracaklarını dile getirdi.
 
Verilen emeği zayi etmeyeceklerini ve hak edene hak ettiği vereceklerini, böylece daha duyarlı tavır sergileyeceklerini konuşmalarından anladım.
 
****
 
Dün sabah katıldığım bir programdan da bahsetmeden olmaz. Konya Sanayi Odası’nın desteği ile düzenlenen “İş’te Kadın” panelinden bahsediyorum. Kadınların daha çok iş hayatında olması ve istihdam sayılarının arttırılması için yapılan proje ve çalışmalar aktarıldı.
Kadınların iş dünyasına katılım oranlarından bahsedilirken gördüm ki ciddi bir artış olmuş. Bu seviye umut ve gurur verici fakat hala yetersiz. Umarım ilerleyen yıllarda daha çok kadın iş hayatına dâhil edilir.
Programın sonunda en çok kadın istihdamı sağlayan beş firmamıza da plaket takdim edildi. Bu bağlamda çaba gösteren başta Konya Şeker olmak üzere beş firmayı da canı gönülden tebrik ediyorum.
Mesleğe başladığım günden beri belki de ilk defa bu kadar kadının olduğu bir programa katılıyorum. Cidden çok keyifli bir program oldu. Program esnasında katılımcı kadınların yüzlerine baktım da her birinin gözlerinin içi parlıyordu.
Aslında bu bir başarının hikayesi…
Daha çok Hz. Hatice timsali kadının iş hayatında olabilmesinin hikayesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR