Selçuk Özkan

Selçuk Özkan

Cami sokağında bar olur mu?

Cami sokağında bar olur mu?

Bize gündem dayanmıyor, ülkemi çok seviyorum. Biri kuyuya bir taş atıyor hepimiz maşallah hurra! Cümbür cemaat ardındayız. Vatandaşta heyecan arıyor zaten yardırıyor.

Birkaç gündür Twitter’da gündeme takılan, ‘Tophane Haber Sitesi’nin başlattığı kampanya #CamiSokağındaBarOlmaz tagı ile gündeme oturdu. Sosyal tepki marjinal çevreyi rahatsız ederken, ahlaki değerlerine sahip çıkan bireyler tarafından ise olumlu karşılandı.

Ciddi delillerle sosyal medyadan tüm Türkiye’ye sunan haber sitesi içki içildiği gerekçesiyle Tophane semtindeki bazı sanat galerilerine ve eğlence mekanlarına saldırıldığını iddia ediyor. Hatta bahsi geçen ‘Kılıç Ali Paşa Camii’ çevresine alkol şişelerinin de atıldığı için cami çevresindeki eğlence mekanlarının kapatılması için imza kampanyası düzenleniyor.

Milli ve manevi değerlere saygısızlık yapıldığı için kampanya kesinlikle desteklenmeli. Fakat Beyazıt, özellikle de Tophane’nin senenin on iki ayı sürekli turist çeken bir bölge olduğunu unutmamak gerekiyor! “Antalya’nın, Alanya’nın hali ortada özellikle bu sezon esnaf kan ağlıyor! Birkaç edepten yoksun, cahil yüzünden hiç olmasa Avrupalı turisti korkutmayalım!”

Turizm Bakanlığı bilmiyor mu? Biliyor! Beyazıt’taki yapılan bu rezillikleri görmüyor mu? Görüyor!

Özellikle kaliteli Avrupalı turistin bu kepazeliği somut olarak bilinçli bir şekilde yaptığını zannetmiyorum. “Bizim ipe-sapa gelmez gezici çakalların işidir.” Yontulması gereken bir kısım manevi değerlerinden habersiz, edep yoksunlarının yaptığı bu olumsuz davranışları, bütün bir ilçeye yayıp toplumsal mesele haline getirmemek gerekiyor.

“Toplu linç kampanyalarına da karşı olduğumu bunun ne insanlığa ne de Müslümanlığa yakışmadığı kanaatindeyim.” Şöyle örneklendirecek olursak.

 “Falan kimseyi affetmeyeceğimi kim temin edebilir? Muhakkak ki ben o adamı bağışlar, senin amelinin sevabını da iptal ederim.” buyurdu. (Müslim,Birr,137)

İçimizde ki bu turizm katillerine, kutsal ve kültürel değerlerinden bir haber cahillerin doğru yolu bulmaları için dua edelim. Onları kazanmaya, sorunlarının ne olduğunu çözmeye çalışalım. Tabi ki de insanların hayat ve yaşam tercihlerine müdahale etmek doğru değil ama kutsalları ve manevi değerleri yok sayarak efendi, efendi ağzınla değil de, başka bir yerinle içiyorsan “Bunun adı özgürlük değil, azınlıktır” sana nasıl içmen gerektiğini öğretirler.

Baskıcı ve yasakçı diye bazı çevreler tarafından eleştirilen Fatih Sultan Mehmet Han kilise ya da cami gözetmeden ibadethanelerin çevresinde edepli davranılması gerektiğini hep söylemiş.

İnsan vasfı; Saygı ve saygınlık herkese nasip olmuyor tabi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Selçuk Özkan Arşivi
SON YAZILAR