İshak Orhan

İshak Orhan

Çocuğunuz Kur’an’a düşman olmasın

Çocuğunuz Kur’an’a düşman olmasın

Dayakla kuran öğrenen birisi, ileride Kur’an düşmanı olabilir.
 
Ey anne ve babalar! Çocuklarınızı din adına asla dövmeyin ve kimsenin de din adına dövmesine müsaade etmeyin!
 
Çocuğunuzu, ETİ SENİN, KEMİĞİ BENİM diyerek, çocuklarımıza zarar veren yurtların esaretine bırakmayın.
 
Çocukların ergenlik öncesinde KUR’AN öğreten yurtlara verilmesi halinde, eğer onlara dayak atılıyorsa, ergenlikte ve yetişkinlikte acısını sizden kat kat fazla olarak çıkaracaklardır. Çocuklarınızın aşağılanmasına asla fırsat vermeyin. Dövülmeleri, onlara kızıp bağırılması, eğitim değildir, cezadır. Din ile dövme asla bir arada olamaz. Hele çocuk dövmek barbarlıktır başka bir şey değildir.
 
Maalesef aldığım bazı duyumlarda, bu tür yurtlarda çocuklarımıza, hoca denen ve kendilerinden 2-3 yaş büyük abileri tarafından dayak atıldığı, hakaret edildiği ve aşağılandığı şeklinde bilgiler vardır. Bu durum, çocuklarımızın geleceği için onarılamayacak kadar kötü bir durumdur. Çocuğun adam olsun diyerek, onları pedagojik hiçbir eğitimi olmayan çocukların inisiyatifine bırakmanız, çocuklarınızı dışlamanızdan başka bir şey değildir.
 
Eğer çocuklarınız şiddet gördüklerini söylüyorlarsa, o Yurtları mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığının İl düzeyindeki birimlerine kesinlikle şikayet edelim. Ve bu tür kurumların kapatılmasını sağlayalım.
 
DÖVMEK, EĞİTİM DEĞİL ACİZLİKTİR. Yeterli olan öğretmenler asla öğrenci dövmezler. Dövüyorlarsa onlar hayvani vasıflara sahiptir. Gitsinler hayvan terbiyecisi olsunlar.
 
SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR