Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Çocuklar Selçuklu’ya akın ediyor

Çocuklar Selçuklu’ya akın ediyor

Selçuklu Kongre Merkezi'nde iğne atsanız yere düşmezdi. Konyalılar adeta akın etmiş, çocuğunun elini tutan koşa koşa gelmiş.
 
Çok güzel bir festival olacağını biliyordum ama valla ne yalan söyleyeyim ben bu kadar şaşıracağımı hiç düşünmemiştim. Beklediğimin çok çok üstünde etkinlikler ve organizasyonlar vardı.
 
Selçuklu Belediyesi hakikaten çok büyük bir iş yapmış. Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali çok büyük bir titizlikle hazırlanmış ve Şivliliğe yeni bir bakış açısı getirilmiş.
 
O kadar çok etkinlik, o kadar farklı aktivite var ki sabahtan akşama kadar izleseniz sıkılmak mümkün değil. Bu yüzden ben de hangi etkinliği izleyeceğimi şaşırdım. Çocuk olasım, etkinliklerin orta yerine dalasım geldi.
 
Çok görmeyin; insanın ister istemez çocuk olası geliyor.
 
Beni çocukluğuma kadar götüren Selçuklu Belediyesi, çocuklara neler hissettiriyor tahmin etmek zor değil. Muhtemelen bugünün çocukları bu etkinliği unutmayacak, unutamayacakları birçok anı ve mutluluk kalacak geriye.
 
Robotik gösteriler, 5 boyutlu animasyonlar, geleneksel Hacivat-Karagöz oyunları, çocukların en sevdiği çizgi film kahramanları, tiyatrolar, Keloğlan ve Nasrettin hoca gibi tarihi kahramanlarımız, eğlenceli şovlar ve çok daha fazlası çocukların hizmetine sunulmuş.
 
Selçuklu Kongre Merkezi’nin her metrekaresi bir etkinliğe, bir şova ayrılmış.
 
Festival bünyesinde düzenlenen birçok etkinlikten çocuklar kadar aileleri de istifade ediyor üstelik. Aileler için de bilgilendirici konferanslar düzenleniyor. Onların da ilgisi hayli fazlaydı.
 
Verilen emeğe ve çabaya büyük saygı duydum. Beyhude para harcamışlar diyeceğiniz tek bir şey yok. Ben buraya boş yere gelmişim ya da festivalden hiç eğlenmeden çıktım demeniz de mümkün değil…
 
Ben Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali’nden olabildiğince memnuniyetle ayrıldım. O yüzden emeği geçen herkesin hakkını vermem gerektiğini düşündüm.
 
Çocuklar için bu kadar emek verilmesi, onların yüzünde bu kadar büyük gülümsemelere sebep olmak, cıvıltılarıyla etrafı şenlendirmek şüphesiz ki verilen bu emeğin en büyük ödülüdür tabi ki ama Selçuklu Belediyesi’ne gerçek bir teşekkür borçlu olduğumu hissettim.
 
Festival esnasında en az çocuklar kadar heyecanlı olan Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Düz, Selçuklu Belediyesi Basın Müdürü Zafer Şahin, yine işin sosyal medya boyutunu yürüten Samet Kazgan başta olmak üzere tüm ekip oradaydı.  Bu güzel organizasyona emek verip, bu emeğin karşılığını aldıklarına şahit oldukları için en az çocuklar kadar heyecanlı ve mutluydular.
 
Festival alanında çocukların hizmetinde koşuşturan Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi ekibini de unutmamak gerekiyor tabi ki. Başta Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi Müdürü Onur Keleş olmak üzere tüm gençler arı gibi çalışıyordu. Çok profesyonel görünüyorlardı. Hepsinin maşallahı var.
 
Ve tabi ki Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya da büyük bir parantez açmak gerekiyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte yeryüzünde çocuklara ait olan iki bayramdan biri olan Şivliliği böylesine farklı bir konseptte kutlamak sıra dışı. Getirdiği bu yeni bakış açısıyla çıtayı çok yükseğe çıkardı. Hatta şunu söyleyeyim, etkinlik alanında miniklerle yaptığımız röportajlarda gördüm ki, Ahmet Pekyatırmacı ismini ayrı bir yere koyuyorlar. Geleceğin Teknofest kuşağının gönlünü şimdiden kazanmış bile başkan…
 
6 Şubat akşamına kadar devam edecek olan festivale, işi gücü bırakın siz de mutlaka gidin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR