Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Çok daha sıkı denetim!

Çok daha sıkı denetim!

Yeni bir hafta, yeni umutlar, yeni başlangıçlar…
 
Dün kutladığımız 14 Mart Tıp Bayramı’nda dile getirilen temennilerin karşılığını bulması umuduyla bütün sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyorum.
 
Pandemi ile mücadelede en ön cephede canlarını hiçe sayarak mücadele veren kahramanlarımızın hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Özellikle son bir yıldır koronavirüs salgınıyla mücadele ederken gösterdikleri çaba ve gayretleriyle, her bir sağlık çalışanımız milletimizin kahramanı oldu.
 
Her zaman olduğu gibi ya da herkesin yaptığı gibi süslü cümlelerle bir kutlama yapmak adettendir. Ama kuşkusuz ki onlara verilecek en büyük hediye, kurallara uyarak vaka sayılarının bir an önce en aza düşürülmesine yardımcı olmaktır.
 
Bugün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından virüsle ilgili son verilerin açıklanması bekleniyor.
 
Koronavirüs risk haritasında çok yüksek riskli iller arasında bulunan Konya'nın düşük riskli il kategorisini sembolize eden mavi renkte yer alması için 'Hedef Mavi' sloganıyla başlatılan seferberlik sürecine hepimizin daha fazla katkı vermesi gerekiyor.
 
Konya’nın, geçtiğimiz hafta boyunca alınan önlemlerin ve yapılan denetimlerin karşılığını alarak virüs artış oranlarına dur demesi artık olmazsa olmazımız.
 
İçişleri Bakanlığı’nın Dinamik Denetim Modeli, Haftalık Tematik Denetimler Genelgesi kapsamında Konya’da hafta boyunca yeme içme yerleri, toplu ulaşım araçları, alışveriş merkezleri, cadde ve sokaklara yönelik denetimler gerçekleştirildi. Ayrıca alışveriş merkezleri, marketler, bakkallar, kasaplar ve kuruyemişçilerin denetimi gerçekleştirildi.
 
Geçen hafta Konya’da 100 bin nüfusta vaka sayısı 150,98 olarak gerçekleşmişti. Bu rakamların düşüşe geçmesi için Konya’da yoğun çaba harcanıyor. 
 
Bu çabaya hepimiz katkı sunmak zorundayız.
 
Daha önceden de söylemiştim, keşke bu seferberlik halini çok önceden ilan etmiş olsaydık. Belki şimdi çok daha farklı şeyler konuşuyor olurduk.
 
Ama ne olursa olsun, konuyu sahiplenip işi sıkı tutma noktasında atılan her adımın destekçisiyim.
 
Bu hafta boyunca trafikte yapılan denetimler çok isabetliydi. Konya Emniyeti işini iyi yaptı diyebilirim. Sabah saatlerinde gazetemizin bulunduğu Anakara Caddesi üzerinde yapılan dolmuş ve taksi denetimlerini gördüm.
 
Hafta boyunca da bu denetimlerin haberini aldık gazetemize.
 
Biliyorum çok yorulduk hepimiz. Ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, bu haftaları biraz daha diken üstünde geçirmemiz gerekiyor.
 
Bunu el birliğiyle başarabiliriz. O yüzden başta Konya Valiliği olmak üzere, Konya’daki kurum ve kuruluşlardan istirhamımız; çok daha sıkı denetim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR