Merve Ateş

Merve Ateş

CUMHURBAŞKANI, DUYSA NELER DER, NE DÜŞÜNÜR Kİ!

CUMHURBAŞKANI, DUYSA NELER DER, NE DÜŞÜNÜR Kİ!

 Konya-İstanbul hızlı treni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla geçtiğimiz gün seferlerine başladı. Otobüsle 13 saatte zor gidilebilen, kışları yollarda kalan otobüsler, Bolu tünelinde duyduğumuz kazaların bir nebze olsun azaldığını göreceğiz.

       Konya-İstanbul arası, hattın geçte olsa açılmasıyla 4 saat 15 dakikaya düştü. Biliyorsunuz Konya aylardır bu günü bekliyordu önce Mayıs Ayı dediler, sonra Ekim oldu. Nihayet Konya 741. Vuslat’ta Şehr-i İstanbul’a kavuştu.

      Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Konya-İstanbul hızlı tren hattı seferleri 1 hafta süreyle ücretsiz olacak'' dedi.

      Bu sözü duyan Konyalımız açılış töreninin bilet bitmesini beklemeden Konya Garı gişelerine koştu. Yapılan açıklama sistemin açık olmamasından dolayı bilet alacakların saat 20.00’den sonra alması gerektiğin söyledi. İnternet üzerinden alım yapacakları bekleyenler bu sefer yanıldı, internetten de işlem alınmadı.

      Kuyruk uzadıkça uzadı, Konya bedava İstanbul’u görmek isteyince, sabahı görmeden tükendi. Biletlerde satış sınırlaması olmaması ve bir kişinin onlarca bilet alması nedeni ile vatandaşta uygulamaya doğal olarak tepki gösterdi.

      18 Aralık sabahı Gar’a gittiğimde 80 yaşlarında bir amcayla muhabbet ediyorduk. Nasıl buldun amca treni dememe kalmadı amcamız zaten dolmuş, muhabbete susamış “Kara tren tarih oldu yavrum. Akşam sıraya girdim 50 tane bilet aldım koydum cebime eve gittim. Çoluk çocuk torun torba İstanbul’u görmüş oluruz. Çocuklar yok işimiz var biz gelmeyiz derlerse. İlk  biletleri almış olurum hatıra kalır, anlatırım bak bu biletleri Cumhurbaşkanı’nın sözlerinden hemen sonra aldım diye…” sözleri gözlerimi bir tık daha açmama neden oldu .

      Biletler tükenmiş iyi güzel hoş, ama biletlerin iddia edildiği gibi topluca satılması hoş bir durum değil. Eskişehir-Konya hızlı tren açılışında da promosyonlu bilet söz konusu olmuştu.5 TL gibi bir rakamdan kişi başına sınırlamalar getirilerek satılmıştı. İstanbul biletlerinde maalesef yetkililer bu önlemi almadı.

            Konya Garı’nda o gün gördüğümüz tablo şuydu. Biletler tükendi ancak tren, yoluna koltukları boş bir şekilde devam etti.

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  bir kişi yüzlerce bilet alsın ertesi sabah trenler gardan boş ayrılsın diye “Bir hafta ücretsiz olsun” konuşmasını yapmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, duysa neler der, ne düşünür ki hoşgörü şehrinin yaşayan sakinleri hakkında. Sürekli olarak hoşgörülü olmayı nasihat ediyoruz ya birbirimize.  Niçin hoşgörülü olamadığımızı sorgulayabilen insanlara ihtiyacımız var aslında. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR