Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Davutoğlu hakkında Hasan Angı’ya 3 soru 3 cevap…

Davutoğlu hakkında Hasan Angı’ya 3 soru 3 cevap…

Geçtiğimiz gün AK Parti İl Başkanı Hasan Angı’yı ziyaret ettim. Başkan Angı ile gündeme dair çok özel konuları konuştuk. Sağolsun tüm sorularıma içtenlikle cevap verdi.

Öncelikle kongre sürecini konuştuk…

AK Parti Konya’da geçtiğimiz hafta sonu delege seçimleri tamamlandı. İl kongresinin ise yaz sonunda yapılması planlanıyor. Tabi bu takvimi belirleyen AK Parti Genel Merkezi olacak. Çünkü özellikle büyükşehirlerde kongreler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak.

Geçen hafta Başkan Angı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 40 dakikalık bir görüşme yaptığını köşeme taşımıştım. Bu görüşmenin içeriğini de sordum Başkan Angı’ya. Pek renk vermedi ama keyfi yerindeydi.

‘Yeni döneminiz şimdiden hayırlı olsun diyelim mi?’ şeklinde yönelttiğim soruyu mesleğinin hakkını vererek tam bir politikacı gibi cevapladı.

“Görev verilirse görevden kaçmayız”…

Gündemi meşgul eden diğer konularda ise Başkan Angı’dan pek çok özel bilgi aldım. Konya-Ankara-İstanbul hızlı tren seferlerindeki sayının neden azaldığını sordum ve YHT garının yeni ihalesi ile ilgili spekülasyonlara da cevap verdi.

Konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüklerini ifade ederek, Hızlı Tren setlerinin tıpkı uçaklar gibi kritik bakımlara girmesi nedeniyle araç sayısındaki azalma oluşmasından dolayı sefer sayılarının düştüğünü, ilk baharda sefer sayısının eskisinden de fazla olacağını ifade etti.

YHT Garı ile ilgili diğer ayrıntıya da röportajımızı yayınladığımızda yer vereceğiz…

Çok özel konulara değindik dedim ya, Davutoğlu meselesini konuşmazsak olmazdı. Başkan Angı’ya kamuoyunda konuşulan şu üç soruyu sordum;

SORU: Abdullah Başçı’nın iddiası doğru mu? Davutoğlu ve ekibini Konya Günleri’ne çağırmamaları konusunda KONSİAD’a baskı yaptınız mı?

Cevap: Bunu söyleyenleri hiç muhatap almıyorum. Açık söyleyeyim. Bu iddiayı ortaya atanlar, geçen yıl hazır zemin deyip Konya Günleri’nde kendi şovlarını yapmışlardı. Bu yıl da partilerinin kurulma dönemine denk gelen organizasyonda şov yapıp, buradan medet ummak istemelerini ben doğru bulmadım. Yani orada niyetleri de anlaşılıyor ki; hazır bulunmuş yerde Konya bizim arkamızda görüntüsü vermek istiyorlar. Üzüldüğüm taraf şu: amaçları kendilerini gündem yaptırmak, bir polemiğe girmek. Hiç kusura bakmasın Konya İl Başkanı olarak, acemi falan değilim. Onların birtakım sözlerine pabuç bırakarak da onları gündeme taşıttıracak değilim. Biz işimize bakıyoruz.

SORU: Biz gazetecilere, Davutoğlu ve partisinin haberlerini almamamız konusunda bir baskınız oldu mu?

Cevap: Kendilerini kaf dağında gördükleri için, bir hayalin peşinde dolananların gündeminin basında yer almaması, sivil toplum örgütlerinin onları dikkate almaması, başkalarının dönüp de bakmaması, bunları çok rahatsız ediyor. Demek ki kayda değer bir şey yapmamışsınız. Oturup biz nerede hata yaptık diye düşünmek yerine, kendilerini kaf dağında görüp herkesi suçlama mantığı. Basını suçlar, diğer partileri suçlar, iktidar partisini suçlar, il başkanını suçlar, valiyi suçlar. Ben hiçbir gazeteci arkadaşa bu konuda bir şey söylemedim. Hele bu şehrin insanları nerede duracağını bilir. Göstermelik birtakım rol çalıcılarla,  göz boyamayla kimse gerçeği gizleme veya onun üzerinden bir varlık koyma gibi bir çabanın içine girdiğinde başarılı olamaz.

SORU: Gelecek Partisi ve eski AK Partili isimler hakkında ne düşünüyorsunuz?

CEVAP: Türkiye’de şu anda iktidar partisi ve bu partinin genel başkanı bu aziz milletin seçtiği Cumhurbaşkanıdır. Türkiye şu anda ne ile uğraşıyor? Yedi düvelle uğraşıyor. Bölgedeki ateş çemberi ortada ki bunu en iyi bilmesi gerekenler onlar. Buna dair bir sözleri de yok. Diğer taraftan, Türkiye içerden birçok terör örgütü ile mücadele ediyor. Mağduriyetler üzerinden bir seçmen kitlesi toplar mıyız hesabı yapıyorlar. Görev devrederken o kürsüde ne konuştuğunuz herkesin hafızasında. Şimdi kalkıp başka bahanelerle, etraftaki bir kısım insanların dürtüklemesiyle; ‘Biz siyasi hareket başlatıyoruz’ deyip geçmişte bu partide görev yapmış bir kısım insanların, bugün konum sahibi olmayınca gözünü hırs bürümemeli. Türkiye’nin yakın tarihine baksak benzer  hadiselerin ülkeye maliyetleri bellidir. Şimdi hala bunları görmezden gelerek birtakım hesaplarla kimlerin ekmeğine yağ sürdüğünüzü görmeniz lazım.”

Başkan Angı ile olan görüşmemiz neredeyse 1 buçuk saat sürdü. Bu ve benzeri konularda çok fazla başlık verdi. Konuyla ilgili ayrıntıları haberimizde okuyacaksınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR