İshak Orhan

İshak Orhan

Depresyona sokan müziklere dikkat!

Depresyona sokan müziklere dikkat!

Müzik elbette ruhun gıdasıdır.

Müziğin depresyonu ve psikolojik rahatsızlıkları iyileştirdiğini de biliyorum ve kabul de ediyorum. Ama çocuklarımızı ve gençlerimizi başta olmak üzere tüm insanları psikolojik bunalıma sokan müziklere radyo ve televizyonlarda yer verilmemelidir.

Hatta bu tür müzik yapanlardan daha neşeli ve insanlarımızı depresyondan çıkaran müzik yapmaları istenmelidir. Anlayacaklardır. Çünkü ülkemizin geleceği için buna ihtiyacımız var. Çağımızın en büyük rahatsızlığı maalesef DEPRESYONDUR.

Zaten insanlarımız depresyonda. Onları iyice zıvanadan çıkarmanın bir anlamı yok. Bazı kliplere baktığınızda da bunu hemen görebilirsiniz. Bunları izleyen ve dinleyen bunalımlı birinin rahatlaması mümkün mü sizce. Akşama kadar eve kapanıp bu müzikleri dinleyerek yaşayan bir insanın hakinize olur?

Bir eğitimci ve pedagog olarak düşüncelerimi paylaşıyorum ve çok sevdiğim milletimin mutlu bir geleceğinin olmasını istiyorum. Zannedersem çok şey istemiyorum.

İnsanları mutlu ve huzurlu yapan her şeyin yanındayım. Bunun tersinin ise tam karşısındayım.

Son söz olarak yetkililere sesleniyorum. İnsanların ruh sağlığı bozulursa hayatları alt üst olur. Yaşamaktan zevk almazlar ve intihar vakaları da artar böylece. Yüzde 99 u Müslüman olan bu ülkede huzur hakim olmalı ve insanlarımız çok mutlu olmalılar. Ki böylece tüm dünyaya model olabilelim. Biz sadece kendi ülkemizin insanlarının değil tüm insanların huzur ve mutluluğunu Arzu ediyoruz ve bunu da inşallah gerçekleştireceğiz.

*****

Makama göre davranış gösteren insanlar,  acınacak insanlardır.

Değerli kardeşlerim. Devletin en üst makamında bulunan Cumhurbaşkanı ile Tuvalet temizleyen bir kişi arasında Allah'ın yanında bir üstünlük veya düşüklük yoktur. Her ikisi de insandır ve Allah'ın Halife olarak yarattığı şerefli varlıktırlar. Hatta bazen öyle olur ki, Allah'ın yanında Tuvalet temizleyen kişi Cumhurbaşkanı'ndan daha üstün bile olabilir.

Her insan veya varlık bir vazife için bu dünyaya gelmişlerdir ve vazifesi biten yerini yeni gelenlere bırakarak asıl vatanlarına gideceklerdir. Ve öyle de olmaktadır. Bu düşüncede olmayan insanlar maalesef insanları insanlara kırdırmaktadırlar. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada her insan Allah'ın yer yüzüne Halifesi olarak gönderdiği varlıklardır. Ancak kendinin ne olduğunu bilmeyen insanlar, insanlar arasında ayrım yaparak huzursuzluklar çıkarmaktadırlar.

Bu insanımsıların, kendini bilmezlerin sayısı aslında çok fazla da değildir. Dünyada tedavülde bulunan tüm maddi varlığın yani paranın yüzde 99 u, yüzde bir olan bu kendini üstün görenlerin yani kendini bilmezlerin elindedir. Bu kendini üstün gören insanlar zor durumda bırakılmadan asla dünyaya barış ve huzur gelmeyecektir. Bu kendini bilmezlerin sayısı tüm dünyada yaklaşık olarak 7,5 milyon kadar iken geriye kalan insanların sayısı ise 7,5 milyardır. Öyleyse nasıl oluyor da 7,5 milyar insan bu 7,5 milyona kul oluyor? Bu 7,5 milyarlık kesim eğitilirler ve örgütlenirlerse sadece tükürükleriyle bile bu kendini bilmezleri boğarlar yani.

Evet, işte o zaman şimdidir. Hızla bu ezilen ve aşağılanan garip insanların örgütlenmesi ve artık insanca yaşamaları için gereken yapılmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR