Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

DOSTLUK KAZANDI

DOSTLUK KAZANDI

Konya’da müthiş bir atmosferde oynanan Torku Konyaspor- Kasımpaşa maçını yorumlamaya geçmeden önce değinmek istediğim bir olay var ki bu olay üzerine tamamen bir yazı bile yazılır. O gün Konya’da futbolun güzelliklerine dair her şey mevcuttu. Muhteşem bir taraftar, galibiyete inanmış iki takım ve bir centilmenlik örneği… Ryan Donk’un belki isteyerek belki farkına varmadan attığı etik dışı golden sonra sahanın ve tribünlerin karışmasına müsaade vermeyen Şota Arveladze örnek bir davranış sergiledi. Sonrasına tüm yarı alanı geçerek boş kaleye topu yuvarlayan Hasan Kabze aynı nezaketle topu orta yuvarlağa getirerek rakip oyunculara teslim etti. Bu centilmenlik sonrasında gelen gol futbolda sürekli kara bulutların olmadığını bizi umutlandıracak güzel davranışların olduğunu gösterdi.

 

Maça ev sahibi ekip hızlı ve istekli başladı. Şiddetle puana ihtiyacı olan yeşil beyazlılar taraftarının da coşkusuyla golü daha çok arzulayan taraf oldu. Şutlarla kaleyi yoklayan yeşil beyazlılar önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Sıra dışı gelen karşılıklı gollerden sonra maçın seyri değişmeden devam etti. Hakemin doğru vermiş olduğu bir penaltıyla öne geçen ev sahibi ekip ilk yarıyı önde kapatmayı hak etti. Cömertçe harcanan pozisyonlar değerlendirilebilseydi tabela daha farklı olurdu. İki takımda ilk yarı boyunca elinden geleni yaparak oyunu sıkıcı hale getirmediler. İlk yarıya hâkim olarak oynayan taraf Torku Konyaspor’du

 

İkinci yarıya gol bularak beraberliği yakalama amacı ile başlayan konuk takım bu amaca uygun bir oyun sergiledi. İkinci yarıda konuk takım gol arayarak oyunun temposunu yükseltse de yeşil beyazlılar iyi savunma yapmasını bildi ve rakibe açık alan bırakmadı. Bu durumlarda usta olmuş bir teknik adam olan Aykut Kocaman’ın verdiği taktikler yerli yerindeydi. Rakip takım ikinci yarı boyunca eşitliği yakalamanın peşinde olsa da bir türlü istediği pozisyonları bulamadı.

 

Yeşil beyazlıların hücum hattında en önemli kozlarından biri olan Gabriel Torje maçın sonunda gereksiz bir hareket yaparak kırmızı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Bu hareketin sunucunda Torje’nin yönetim tarafından uyarılmasını elzem olarak görüyorum. Fair – play örneğinin sergilendiği bu maçta kazanan ev sahibi takım olsa da asıl kazanın dostluk ve Türk futbolu olduğunu düşünüyor, sahada her şeyi ile mücadele eden bu iki ekibi tebrik ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR