Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

Sıradaki gelsin

Sıradaki gelsin

Bu güne kadar yazdığım yazılarda hiç bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. Bu maçın coşkusu adeta parmak uçlarıma sirayet etti. Stadın içine girdiğiniz andan itibaren öyle bir atmosfer sizi karşılıyor ki Konyalı taraftarların destan yazacağını düşünürsünüz. Her yer yeşil beyazdı, tribünler tıklım tıklım doluydu. Taraftarlar maç başlamadan önce tezahüratlara başlamıştı bile.

Maça hızlı başlayan taraf rakip takım oldu. İlk maçın skoru nedeniyle de gol bulması gereken taraf Beşiktaş olduğu için böyle bir tablonun ortaya çıkması tabi idi. Evet hızlı başlayan, gol arayan taraf Beşiktaş’tı ama bu kuru bir arayıştı. Yeşil beyazlıların savunma hattı rakip takım oyuncularına hiç boşluk bırakmadan mücadele etti. Dolayısıyla da kalemizde pozisyon vermedik. İlk çeyrek dolduktan sonra Torku Konyaspor oyunu dengeledi. Topu kalesinden uzak tutan yeşil beyazlılar rakip yarı sahada daha fazla gözüken, gol arayan taraf konumuna geçti. Tüm futbolcuları ile pas yapan, oyunu çeviren, yönlendiren bir Torku Konyaspor’u karşısında bulan Beşiktaş kendi oyununu sergilemede ziyadesiyle zorlandı.

 

İkinci yarıda gene oyunu yönlendiren taraf yeşil beyazlılar oldu. Rakip takımın sabrıyla oynarcasına ortaya konulan bu pas oyunu Beşiktaşlı futbolcuları uyutmaya yetti. Dakikaların ilerlemesi ile gol bulmaya mecbur taraf olan konuk takımın arayışları artmasına rağmen gözle görülür bir pozisyon yakalayamadı. Dakikalar geçtikçe, gol bulamadıkça umudu azalan yorgunluğu artan konuk takım kontrolü kaybetmeye başladı. İşte bu dakikalarda Konyalı taraftarları sevince boğan gol de gelince maç rakip takım için bitti. Torku Konyaspor için stat bayram yerine döndü. Taraftarlar şovlarını artırdı. Bir taraftar grubu ise bana bu başlığı atmamda ilham oldu. Büyük takımların renklerinden oluşan sıradaki gelsin yazılı pankartı görünce mutluluğum daha da arttı ve bende bu müthiş taraftarı ile oyuncusu ile yönetimiyle teknik heyeti ile Torku Konyaspor’un çok büyük bir takım olma yolunda adım adım ilerlediği düşüncesini oluşturdu. Adım adım Avrupa’ya giden bir takım izlemekten çok mutlu ve gururluyum. Daha güzeli de şu ki bu takım böyle olduğu sürece şehrinin takımını tutan, yeşil beyaz formaya aşık olan bir neslin yetişeceği gerçeğidir. Her zaman böyle dolu tribünlere oynayan, zaferler kazanan bir Torku Konyaspor izlemek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR