Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

KAÇAN GALİBİYET

KAÇAN GALİBİYET

Uzun zamandır özlediğimiz bir tabloydu ilk dakikalarda gördüklerimiz. Kendi sahamızda Portekiz’in önde gelen isimlerinden Braga’ya uyguladığımız baskı, motive olunduğunda bu takımın neler yapabileceğini gösterdi. Bu güzel oyunu hemen golle süslememiz daha da güzel oldu ne var ki korkum bu golün takımımızı yavaşlatmasıydı. Kısa bir müddet daha güzel oyun devam etti lakin ilk on beş dakikadan sonra yeşil beyazlılar topu rakibe vererek savunmaya çekilmeyi seçtiler. Neyse ki o dakikalarda rakip takım organize bir atak geliştiremedi. Otuzlu dakikalarda kontra şansı yakaladık onun haricinde de pozisyon bulduk fakat ikinci golü bir türlü atamadık. Devre arasına iki sıfır önde gitseydik durum böyle olmazdı.

İkinci yarının hemen başında Ömer Ali’nin oyundan çıkmasından sonra hem kontra sistemimiz çöktü hem de onun yerine giren oyuncu Meha olunca kanat etkinliğimiz sona erdi. Ömer Ali’nin yerine oyuna alınması gereken futbolcu Halil İbrahim olmalıydı. Kocaman’ın en kötü ihtimalle stopere adam alıp Ali Turan’ı sağ beke Skubic’i de sağ açığa alması lazımdı. Meha orta saha oyuncusu olunca dripling yapamadı ve çizgide kalamadı. Evet Meha oyuna girmeliydi ama Ömer Ali’nin yerine değil Amir’in yerine girmesi lazımdı. Amir oyun içinde etkisizdi. İkinci yarıda Aykut Kocaman takımlarının genel taktiğini gördük. Görmekten en çok korktuğum oyun anlayışını; savunmaya gömülüp topu rakibe vermeyi…

Takımımız savunmaya öylesine gömüldü ki bırakın atak yapmayı kendi arasında pas trafiği bile kuramadı. Oyuncularımız tecrübe eksikliğinden de kaynaklı olarak bocalamaya başladı. top sürekli rakipte kaldı ve golü kalemizde gördük. Beraberlik golünden sonra toplanmamız süre aldı. O dakikalarda yapabildiğimiz tek şey iyi top çevirmekti. Art arda hücum organizasyonları geliştirmesek de rakip kaleye gittik, gol fırsatları da yakaladık ama değerlendiremedik. Kazandığımız duran topları hiç iyi kullanamadık. En azından duran toplardan bir gol bulur ve kazanmayı hak ettiğimiz bu maçtan üç puanla ayrılabilirdik.

Avrupa’daki ilk golümüzü atmamıza ve ilk puanımızı almamıza sevinemedik çünkü galibiyeti kaçıran taraf bizdik.

Yazımı taraftarlarımıza teşekkür ederek bitirmek istiyorum. Gol yediğimiz dakikalarda bile desteklerini takımımızdan esirgemedikleri için.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR