Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

Şanlı takım şanlı taraftar

Şanlı takım şanlı taraftar

Torku Konyaspor ve Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçına yeşil beyazlılarımız büyük umutlarla çıktı. Taraftarın maç öncesinde hazırladığı korografi izlenmeye değer nitelikteydi. Yeşil beyazlıların taraftarı stadı gene doldurdu ve rengârenk görüntüler sergiledi. Kontrollü oyunu benimseyen iki takımın karşılaşmasında maç tabii ki yüksek tempoda başlamadı. Yeşil beyazlılarımız her zaman olduğu gibi pas oyunu, rakibi yorma çabası gibi taktiksel anlayışına devam ederken rakip takım da üçüncü bölgede çok fazla görünmedi. Böyle giden bir maçta eşitliği bozacak şeyler duran toplar ve yetenekli oyunculardır. Fenerbahçe ilk yarıda bu ikisini birden kullanarak ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Yeşil beyazlılarımız için büyük bir takıma karşı oynanan maçta ilk yarıyı iki farklı geride kapatmak çok can sıkıcı ve geri dönüşü zorlaştıran bir şeydi. Torku Konyaspor’umuz ikinci yarıya daha istekli başlayan taraf oldu. Eğer ikinci yarının başında bir gol bulsaydık maçın seyri değişirdi. Bunun için fırsatlar da yakaladık ama golü bulamadık. Dakikalar geçtikçe gol bulmak da zorlaştı. Fenerbahçe maçın sonunda farkı artıracak bir gol daha buldu ve tur şansımızı çok zora soktuk. Futbol garip bir oyun ve anlık işler değişebiliyor. İstatistikler sonucu belirlemede etkisiz kalıyor ve rakamlar da daima doğruyu göstermiyor. Maçı hiç izlemeyen birisi skoru gördükten sonra rakip takımın maçı eze eze kazandığına hükmeder hâlbuki sahada dengeli bir oyun vardı hatta ikinci yarıdan itibaren daha çok arzulayan taraf yeşil beyazlılardı. Keşke bu maçtan avantajlı bir skorla ayrılsaydık keşke yenilmezlik serimizi devam ettirseydik lakin olmadı.

Burada değinilmesi gereken en önemli nokta taraftarımız. Türkiye yıllarca özellikle de büyük takım maçlarında tuttuğu takım böyle bir mağlubiyet alınca taşkınlık çıkaran, istifa diye bağıran, kendi takımını yıpratan taraftarları izledi. Yeşil beyazlıların taraftarları bu maçtan sonra da maç öncesinde olduğu gibi takımını desteklemeye devam etti. Bu davranışıyla da Türkiye’de olmayan bir taraftar portesi çizdi ve herkese Konya’nın büyük bir futbol şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kanıtladı. Bu sezon tarih yazan yeşil beyazlıları bu maçtan dolayı eleştirmeyi doğru bulmuyorum ve takımımızla birlikte tarih yazan taraftarımızı da kutluyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR