Mustafa Çimen

Mustafa Çimen

Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Dünya ekonomisinin kuşkusuz bel kemiği haline gelen spor dallarından ilki ve en çok ilgi çekeni “Futbol” inanılmaz, uçuk rakamların döndüğü, süper yetenekli oyuncuların olduğu bir endüstri. Çoğumuzun futbol deyince aklına gelen bir çok yetenekli oyuncu vardır. Günümüzde bu oyunculardan bazıları var ki senelik kazançları dudak uçuklatan cinsten. Yazıyı okumaya devam ederseniz ne demek istediğimi sanırım daha iyi anlarsınız.

Geçen hafta yazımda dünyanın en pahalı futbol kulüplerinden bahsetmiştim. Bu haftada dünyanın en pahalı futbolcular listesini değerlendirmek ve sizlerle paylaşmak istedim. Listemizin ilk sırasında Lionel Messi var (Barcelona) takımında ve senelik bonservis ücreti tamı tamına 211,1 milyon euro. İkinci sırada ise Neymar Junior’da oda (Barcelona) takımında fiyatı 201,5 milyon euro, sonra sırasıyla Cristiano Ronaldo (Real Madrid): 137,8 milyon euro, Antoine Griezmann (Atletico Madrid): 120,2 milyon euro, Harry Kane (Tottenham): 112,5 milyon euro, Anthony Martial (Manchester United): 111,8 milyon euro, Luis Suarez (Barcelona): 105,8 milyon euro, Paulo Dybala (Juventus): 104,5 milyon euro, Sergio Agüero (Manchester City): 96,8 milyon euro, Paul Pogba (Juventus): 90,4 milyon euro, Gareth Bale (Real Madrid): 80,8 milyon euro, Eden Hazard (Chelsea): 78,3 milyon euro, Alexis Sanchez (Arsenal): 75,8 milyon euro, Dele Alli (Tottenham): 75,2 milyon euro, Thomas Müller (Bayern Münih): 73,5 milyon euro,  

Büyük bir endüstri haline gelen futbolda bu denli harcanan paralara akıl sır erdiremiyorum. Kurulan bu pazarda harcanan paraların başka mecralarda değerlendirilmesi lazım. Bir oyuncuya verilen 100 milyon Euro’yu görünce içim acıyor. Dünyada o kadar aç insan varken, paraların buralarda çar-çur edilmesi akıl karı değil. Barcelona gibi Real Madrid gibi dünyaca tanınan kulüplerin dev transferler yapmak yerine o bütçenin yüzde 20’sini sosyal sorumluluk projelerine harcasalar, bütün dünya tarafından saygınlık kazanırlar. Sponsorluk gelirleri ve forma satışı sadece Avrupa’da değil bütün dünyada artar.

Haftaya görüşmek dileğiyle selam ve dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çimen Arşivi
SON YAZILAR