Ahmet Sağ

Ahmet Sağ

Robot askerler geliyor!

Robot askerler geliyor!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan teknoloji, bilim ve sosyal alanlarında neler yaşanmış şöyle bir göz atalım…

Apple, Hindistan'a iPhone fabrikası açıyor

Reuters’un haberine göre Apple'ın Hindistan'da iPhone'ları üretim planları hayata geçiyor. Haber ajansı, sanayiden gelen iki farklı kaynaktan aldığı bilgilere göre, Apple'ın Tayvanlı üretim ortağı Wistron Corp'un, Bengaluru'nun (Bangalore) güneyindeki Hint teknoloji merkezindeki bir montaj fabrikası inşa etme sürecinde olduğunu doğruladığını iddia etti.

Turkcell, son 10 yılın rekorunu kırdı!

Türkiye’nin yaşadığı zor yıllardan biri olarak tarihe geçen 2016 yılında, ülkeye güvenerek yatırımlara ara vermeden devam eden Turkcell, bu güveninin karşılığını son 10 yılın gelir ve FAVÖK rekorlarını kırarak aldı.

2016 yılının son çeyreğinde Turkcell Türkiye ve Turkcell Grubu hem gelir hem de FAVÖK’te, 2007’den bu yana tüm zamanların en yüksek büyüme oranını yakaladı. Grup gelirlerinin yüzde 88’ini oluşturan Turkcell Türkiye, son çeyrekte yüzde 19,3 büyüyerek 3 milyar 576 milyon TL gelir elde ederken, yüzde 28,3 artışla 1 milyar 227 milyon TL FAVÖK’e ulaştı.

TSK'ya robot askerler geliyor!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Microsoft Ankara Zirvesi’ne katıldı. Program öncesinde standları gezen Bakan Özlü, Microsoft tarafından geliştirilmiş bir hologram teknolojisi olan Hololens'i denedi.

Bakan Özlü, dijital bakanlık olmayı temel bir hedef olarak belirlediklerini söyleyerek cümlelerine, "Bu amaçla, kısaca BAMS adını verdiğimiz, ‘Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi’ projesini başlattık. İnşallah yakın zamanda, bakanlığımıza yapılacak bütün başvuruları elektronik ortamda alabilen bir bakanlığa dönüşeceğiz. Muhataplarımıza verdiğimiz tüm hizmetleri dijital teknolojileri kullanarak vereceğiz. Bunu önemsiyoruz, çünkü bakanlığımızın diğer tüm kamu kurumlarına ve topluma örnek olması gerektiğine inanıyoruz. Kamunun en kritik görevlerinden biri olan savunma hizmetlerinde dahi robot askerlerin kullanılacağı günler çok uzak değil." şeklinde devam etti.

WhatsApp Web güncellendi!

Popüler anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp, bugün sessiz sedasız WhatsApp Web uygulamasını güncelledi. WhatsApp Web'in web sürümü, Windows ve Mac platformlarındaki uygulaması yeni güncelleme ile artık daha kullanışlı bir yapıya sahip oldu.

Türk kızının tarım robotu dünya ikincisi oldu!

Tayvan’da, 23 ülkeden 247 projenin katıldığı Taiwan International Science Fair'de Türkiye’yi temsil eden ÜsküdarAmerikan Lisesi öğrencisi Alara Güler, “TohumBot” adını verdiği "Tarımsal Uygulamalar için Düşük MaliyetliYarı - Otonom Mobil Robot” adlı projesiyle dünya ikincisi oldu.

Facebook'tan iş bulmak artık mümkün!

Facebook'un uzun bir süredir iş arama platformu kuracağı söylentileri dolaşıyordu. Facebook Jobs olarak isimlendirilmesi beklenen bu proje nihayet bugün hayata geçti. LinkedIn'e rakip olmak için yapılan bu hamle sayesinde artık Facebook üzerinden iş bulabileceksiniz.

Samsung'un veliahtı tutuklandı

Güney Kore'de teknoloji şirketi Samsung'un Başkan Yardımcısı ve veliahtı Lee Jae-yong, Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin yetkilerinin elinden alınmasına yol açan yolsuzluk ve siyasi nüfuz skandalına yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı.

YouTube'un geçilemeyen reklamları kaldırılıyor

YouTube, 30 saniye boyunca beklemeniz gereken ve kullanıcıları bir süre sonra bunaltan Reklamların 2018’de vazgeçeceğini duyurdu. Google'ın temsilcisi "2018 yılından itibaren 30 saniyelik geçilemeyen reklamları durduruyoruz ve hem kullanıcılar hem de reklam verenlerin işine yarayacak formatlara geçiyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Sağ Arşivi
SON YAZILAR