Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Emniyette miyiz?

Emniyette miyiz?

Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
Programa Konya basınının ilgisi hayli yüksek olurken, biz de Genel Müdürümüz Ahmet Ergan’la birlikte katıldık.
 
Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Konya’nın güvenliği ve huzuru noktasında attıkları adımlardan bahsederek çeşitli istatistiki bilgiler paylaştı bizimle.
 
Daha önce de birçok kez dile getirmiştik Konya’nın FETÖ ile mücadeledeki başarısını. İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, bu mücadele konusundaki kararlılığını vurguladı.
 
Aydın, Konya Emniyet Müdürlüğü olarak terörü üçe ayırarak mücadele ettiklerini belirterek bunu; FETÖ terörü, uyuşturucu terörü ve trafik terörü olarak sınıflandırdı, kararlılıklarını bir kez daha vurguladı.
 
Hep söyledik, FETÖ operasyonlarında en başarılı illerin başında geliyor Konya. Hatta, diğer illerdeki operasyonların çoğunluğu Konya merkezli olarak gerçekleşiyor. Konya Emniyet Müdürlüğü başarılı operasyonlarla örgütün kılcal damarlarına kadar girerken, mahrem alanları da başarılı bir şekilde buluyor. Bu sayede de diğer illere bir pusula vazifesi görüyor.
 
Bu pencereden bakınca, cesaretleri ve kararlılıkları nedeniyle Konya Emniyeti’nin kahramanlarını tebrik etmemiz gerekiyor.
 
Dile kolay 2018 yılı itibariyle 11 aylık dönem içerisinde Konya’da tam tamına 55 bin adli olay yaşanmış. Bu olayların da yüzde 85’e yakınında failler yakalanmış. Bisiklet hırsızlığı ya da ayakkabı hırsızlığı gibi basit ama can sıkıcı olaylar ise bu istatistikteki yüzde 15’lik dilimi oluşturuyor. Bu olaylarda faile ulaşmanın zorluğu nedeniyle yüzde yüzlük bir başarıya ulaşmak çok zorlaşıyormuş.
 
Olay sayısının çokluğuna aldanmayın, kıyaslama yaptığımızda Konya, emsali olan diğer illere göre çok huzurlu bir şehir… Bunu Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da söylüyor.
 
Biz gazetecilerin en büyük hit aldığı haberler de maalesef bu adli olaylar. Vahşet, kan, cinayet haberleri hep prim yapıyor… Gazetecilik etiğini bir kenara bırakmadan elbette bu haberlere de yer vermemiz gerekiyor.
 
Fakat ince bir ayrıntı var.
 
Kimseyi haksız yere suçlamadan, olayın gerçekliğini iyi araştırarak haber yapmamız gerekiyor. Bunun için de Emniyet Müdürlüğü ve diğer yetkililerle bilgi akışımızın da sağlam olması gerekiyor.
 
Mustafa Aydın da basın mensuplarımızın bu doğrultuda işini kolaylaştıracak adımların atılması noktasında çalışmalara koyulmuş durumda. Sosyal medya, internet sitesi ve bülten hazırlayan ekipler oluşturulmuş. Basınla ilişkiler sağlam bir şekilde koordine ediliyor. Bilgi akışımız şimdilik sağlam ilerliyor.
 
Son olarak basın toplantılarında çok sık karşılaştığım bir sıkıntıyı belirtmek istiyorum.
 
Hepimizin, basın toplantısı ve tanışma toplantısı kavramlarını iyi ayırması gerekiyor sanırım.
 
Tanışma toplantılarında karşımızdaki muhatapla uzun uzadıya sohbet edebilir, çeşitli meselelerde yorumlarımızı ve tenkitlerimizi paylaşabiliriz.
 
Fakat basın toplantılarında yapılması gereken doğru gazetecilik soru sormaktır. En azından bize verilen gazetecilik eğitimi ve duayenlerden gördüğümüz o şekildeydi…
 
Karşıdaki muhatabın anlattıklarını tasdik etmek, ya da onu tenkit etmek doğru mudur bilemedim. Bu hareketi yapacaksak eğer, köşe yazılarımızda rahatça ifade edebiliriz.
 
Bir de uzun uzadıya yorum yapmak, hele ki basın toplantısının ana objesi değilken rol çalmaya çalışmak hiç hoş değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR