İshak Orhan

İshak Orhan

ENKAZ ALTINDA KALAN ÇOCUKLAR ARTIYOR

ENKAZ ALTINDA KALAN ÇOCUKLAR ARTIYOR

Kimse alınmasın hatta alınsın yani ama, affedersiniz bir söz vardır. "Atlar tepişir, eşekler ölür." Diye. Yani arada olan masum insanlara olur. Eşlerin kendilerini bilmemeleri, evliliğin ne olduğunu bilmeden, karşıdaki kişiden elektriği alır almaz çarpılmaları sonucu, onlardan doğan çocuklar da maalesef onların akımından etkilenerek çarpılıyorlar.
 
Ailelerin parçalanması demek, ülkenin parçalanması demektir. Parçalanmış ailelerde, enkaz altında kalanlar elbette çoğunlukla çocuklar olmakla birlikte, bireylerin hepsi patlamaya hazır bomba gibidirler. Parçalanmadan önce dört boyutlu düşünemiyorlar. Bir inat uğruna ayrılıyorlar maalesef.
 
SENLİK-BENLİK KAVGASI.
 
Oysaki ortada bir hata varsa bu çoğunlukla çift taraflıdır. Yani sadece kadında veya sadece erkekte olan hata çok fazla değildir. Elbette vardır ama çoğunlukla her iki tarafın da yanlışı vardır. İkisi de "benim dediğim olacak" diye diretmeleri yerine "Allah ne diyor?" sorusunu kendilerine sorarak hareket etmelidirler. Eğer Allah'ın dediklerini uygularlar ve hala geçinemezlerse elbette diyecek bir söz bulamıyorum.
 
Ülkemizde her geçen gün maalesef parçalanmalar hızla artmaktadır. Anne ve baba parçalandıktan sonra çocuğa ne kadar sahip çıkarlarsa çıksınlar, o çocuk bir ömür boyu eziklik içinde ve boynu bükük yaşayacaktır.
 
Kaldı ki çoğu anne ve baba birbirlerinden öç almak amacıyla bu masum yavruları kullanmaktadırlar. Bu anne ve babalara cehennem bile az gelir kesinlikle. Böyle insanlık olmaz. Allah "bana kul hakkı ile gelmeyin" der. Bu tür insanlar kul Hakkını geçiniz, Allah'ın Hakkını bile gasp etmeye çalışıyorlar. Bu kişiler öbür dünyadan önce bu dünyada cezalarını çekeceklerinin farkında değiller maalesef. Allah insaf ve vicdan versin.
 
Son olarak şunu belirtmek istiyorum ki, bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çok daha iyi çalışmalar yapmalıdır. Elbette bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama çok yetersiz. Sadece göstermelik. Parçalanmalar elbette kaçınılmaz. Ancak bu oran ne kadar azalırsa o kadar iyidir.
 
Ve parçalandıktan sonra çocuğa yaklaşımları konusunda, mahkemede ellerine bir doküman verilmesi ve buna göre gerekeni yapmaları da sağlanmalıdır. Hiç olmazsa yanlışları bilirler ve yapmazlar. Hatta boşanma kararından önce eğer çocukları var ise onlara nasıl davranmaları konusunda seminer almaları zorunlu olmalıdır.
 
BENDEN SÖYLEMESİ
 
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR