Tarık Ziyad

Tarık Ziyad

Enkaz Dönemden Muasır Medeniyetler Seviyesine

Enkaz Dönemden Muasır Medeniyetler Seviyesine

Dostlar. 20 yılda ülkenin nereden nereye geldiğini anlatabilmek öyle basit bir olay değil. Ak parti iktidara geldiğinden bu yana yaptığı atılımları, icraatları, başarıları küçücük köşe yazısına sığdırmak ve size bunu ifade etmek haddimiz değil.

Ancak deryada birkaç damla sunmak arzusunda olduğumu ifade ederek, hicap duyarak affınıza sığınıyorum.

Çok değil; bundan 20 küsür yıl önce Türkiye’nin yaşadığı durumu müşahede ettik.

Yaşanılan sıkıntılar, ekonomik istikrarsızlık, sağlık sorunları, PKK saldırıları ve her gün kulağımıza çalınan şehit haberleri.

Nereden bakarsanız bakın 90’lı yıllar hafızalarımızın saklı dolaplarında kaldı ve kalmaya da devam edecek.

Yazar kasaların havada uçtuğu bir dönemde Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti’yi kurarak siyaset zemininde taşları yerinden oynatıyor, kartları yeniden dağıtıyordu.

Nefes almanın bile zorlaştığı o dönemde Türkiye’nin seyri değişecek, kendi rotasını kendi belirleyecek kuvvete ulaşacaktı. Keza öyle de oldu.

Dünya siyasetinde ender görülen, yıllar sonra tarih kitaplarında bir kırılma noktası olarak anlatılacak bir döneme giriyordu Türkiye.

Öyle ki o döneme yön veren bir liderin davasını, inancını, aksiyonunu nerelere taşıdığını müşahede ettik.

*****

Altyapı ve ulaşım başlıca sorun olarak karşımıza çıkıyordu.

2003 yılı sonunda ülke genelindeki bölünmüş devlet ve il yolların toplam uzunluğu 4.387 km, otoyolların uzunluğu ise 1.714 km oldu.

Akabinde 2013 yılı itibarıyla sırasıyla 16.420 km ve 530 km'lik yol inşasıyla bu uzunluklar sırasıyla 20.807 km ve 2.244 km'ye ulaştı.

Dahası var ki, 2023’e kadar yapılan yol inşası ve alt yapıyı yazarsak kitap yazmak zorunda kalacağız

Sağlık sistemi o dönemlerde ciddi sorun haline gelmişken Ak Parti Hükümetiyle birlikte bu sorun ortadan kaldırılarak Avrupa’nın Gıpta ile takip ettiği bir ülke konumuna geldi.

Her dönemde özellikle vurgulanan yerli ve milli atılımlar meyvesini vermeye başladı. Özellikle savunma sanayisindeki gelişme ülkenin askeri alandaki gücünü kat be kat arttırmıştı.

İHA, SİHA, ANKA, ATAK Helikopter, Kızıl Elma, Gökbey, MMU ve daha niceleri…

Bugün pkk terör örgütüne göz açtırmadığımız doğrudur. Kendi ürettiğimiz silahlarımızla pkkyı bitirmek üzereyiz çok şükür.

*****

Özellikle yerli üretimde hızını alamayan AK Parti, bir hayali yeniden hayata geçiriyordu.

Devrim otomobilin akamete uğratılması, ülkenin büyümesini istemeyen, manda ve himayeci kafataslarının müdahil olmasıyla gerçekleşti.

Netice itibarıyla Ak Parti Bütün girişimleri yaparak TOGG yerli otomobil rüyasını gerçekleştiriyordu.

Bu başarıyı dahi hazmedemeyen, bu ülkenin havasından, suyundan faydalanan bir çok kesim yerli atılımları eleştirmekle kalmıyor, çeşitli algılarla toplumun aklını karıştırıyor.

Yerli gaz faaliyete geçme arefesinde bile saldırganlıklarını, akıttıkları salyaları da görebiliyoruz.

*****

Kıymetli dostlar… Yazılacak o kadar şey var ki, köşe yazılarına sığacak cinsten değil. Eğitimde gelinen nokta, açılan üniversiteler, havaalanları, yeni fabrikalar vs vs.

Bir ülkenin dünya siyasetinin bile seyrini değiştirebilecek güce ulaşması, ülkenin nereden nereye geldiğinin göstergesi.

Özetin de özetini yazdığımdan dolayı affınıza sığınıyorum.

Ama yazılacak çok şey var.. Satır arası bizden olsun. Selam ve dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tarık Ziyad Arşivi
SON YAZILAR