Tarık Ziyad

Tarık Ziyad

Ülkenin Nasıl Yönetileceğini Görmek İsteyen İstanbul'a Baksın

Ülkenin Nasıl Yönetileceğini Görmek İsteyen İstanbul'a Baksın

Millet ittifakının ortak mutabakat metni yayınlandı. Göz kamaştırıcı vaatleri incelediğimde vay benim canım ülkem demeden geçemedim.

Bunlardan biri de "Cumhurbaşkanlığı, Çankaya Köşküne taşınacak". Bu sayede Cumhurbaşkanlığının taşınması ile ülke ekonomisi yükseliş gösterecek, enflasyon tek haneye düşürülecek.

Bu vaade bakıldığında ülke için ciddi bir sıçrama hamlesi olacak.

"Atatürk Hava Limanı tekrar uçuşa hazır hale getirilecek"

İstanbul Hava Limanı'nın suyu çıktı. Zaten başarısızlıklarla (!) dolu bir hava limanının sürekli birincilik elde etmesi hiçbir şeyi değiştirmiyor.

Atatürk Hava Limanı daha cazip...

"Bakanlıkların ismi değiştirilecek." Bu vaat gözden kaçırılmaması gereken bir vaat. Neden diye soracak olursanız, Bakanlıkların şu anki isimleri uğursuz, bütün felaketler bakanlıkların ismi değiştirilmediği için gerçekleşiyor. Örnek verelim:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ismi kaldırılarak, Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı olarak değiştirilecek.

Bu değişiklik sayesinde insanlar huzura ermekle kalmayacak, şans yüzlerine gülecek...

"Hakan Fidan görevden alınacak"

Sakın bu vaade şerh düşmeyin. En önemli vaatlerden biri de bu. Hakan Fidan görevden alındıktan sonra ülke huzura erecek. Terör bitecek. Ülkede terör namına hiçbir unsur bulundurulmayacak. Bunların gerçekleşebilmesi için Hakan Fidan'ın görevden alınması şart !

Bununla birlikte Hakan Fidan görevden alındıktan sonra ülkenin güllük gülistanlık olabilmesi için İHA ve SİHA'lara dokunulacak. Sadece İHA ve SİHA değil:

KIZILELMA, AKINCI, TB2, DİHA, Mini İHA, Yer kontrol istasyonları, Harekat Merkezi, Harita ve Navigasyonel Modül (ARZ), Ağ merkezli yazılımlar vs, vs.

E tabi bunu biz demiyoruz. Sn Babacan diyor. Onun da sebebi, ülke kaynaklarının damada aktarılmasıymış.

Meral Akşener de S-400'leri geri gönderecekmiş.

Takdiri size bırakıyorum.

Diğer bir vaadimize gelecek olursak, ki bu vaadin önemi ayrı bir celbe gark ediyor.

"Belediyelere Dokunulmayacak"

Bu madde HDP'li kardeşleri düşünülerek hazırlanmış ve maddede yer alması sağlanmış.

HDP'li Belediyenin PKK'ya yardım ve yataklık yapması hiç önem arz etmiyor. Yapsa bile "Bizler görmezden geleceğiz, Kayyum atamayacağız" Çünkü HDP Millet ittifakı için önem arz ediyor.

Bu vaatle, ülkede dirlik ve birlik sağlanmış olacak. Tabi Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala da serbest kalacak. Aman onu unutmayalım.

Asıl vaat ise "Parlamenter Sisteme geçiş"

Bu vaat ise ülkemizin dünya sıralamasında ilk sıralara çıkartılmasına imkan tanıyacak bir karar. Birisi başbakan olurken, öteki faklı bakanlıkları isteyecekler, diğeri farklı bakanlıkları, anlaşmalıklar diz boyu olacak ve bu sayede ülkemiz büyüyecek.

Onlar içeride kavga ederken, milletimizin refah seviyesi yükselecek.

Bunca vaatlere bakıldığında, milletle alay edildiğini net bir şekilde görüyoruz. Proje yok, çözüm yok ama vaat var. O da bakanlıkların isminin değiştirilmesi, Cumhurbaşkanlığının taşınması vs.

"Adayınız nerede?" diye sorduğumuzda cevap yok. Dolambaçlı cevaplar. Daha aday noktasında mutabakata varamayanlar, vaatlerde nasıl mutabık olsunlar?

Şu soruyu sorabilirsiniz. "Diğer vaatleri neden sıralamadın?"

Bu vaatlerin ülkemize ne katkısı oldu ki, diğer vaatlerin katkısı olsun. CHP'nin, yani Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerini de görmüştük seçim öncesi? Peki ne oldu?

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi CHP'nin özeti değil miydi?

Ülkenin nasıl yönetileceğini görmek isteyen İstanbul'a baksın...

Satır arası bizden olsun. Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tarık Ziyad Arşivi
SON YAZILAR