İshak Orhan

İshak Orhan

Eşiniz sizin diğer yarınızdır

Eşiniz sizin diğer yarınızdır

Kadın, kocasından bulunduğu yerin konumunu ve videosunu isteyebilir. Veya tam tersi erkek de karısından aynı şeyi isteme hakkına sahiptir. Eşlerden birisi diğerine işim var biraz gecikeceğim diyor. Ama işi yok aslında. Kendine bir sevgili bulmuş, ona ev açmış bir de. Ama eşinin haberi yok. İlim var diye kandırıyor. Eşi konum at dediğinde de atmıyor. Aynı şeyi eşi de yapsa sonuç nasıl olur acaba? Özellikle bazı sonradan görme erkekler, ellerine biraz para geçince ilk işi eşini aldatmak oluyor. Allah kimseyi şaşırtmasın.
 
Erkek istediği yere gidecek ve karısı sorgulayamayacak diye bir şey olamaz. Eşlik böyle bir şeydir. Aksi takdirde evlenmeyin kardeşlerim. Gizli saklı bir şeylerle uğraşırsanız, bir gün foyanız ortaya çıkabilir ve kesinlikle madara olursunuz. Sonuç ise genellikle hüsranla biter.
 
Günümüzde en fazla telefonla gizli işler peşinde olan eşler var maalesef. Teknolojiyi iyi yönde değil de yuvaların yıkılması için kullananların tuzağına gelen eşler var. Karı koca birbirinden gizli birşeyler yapmadıkları takdirde sonuç daha iyi olacak, daha mutlu olacaklarıdır.
 
Senlik benlik olan bir evlilik asla yürümez. BİZ olursak mutlu evlilikler yaşayabiliriz ancak. Eşler birbirlerine danışmadan Ve anlaşmadan istedikleri her şeyi yapmamalıdırlar. Her ne yaparlarsa bilgileri dahilinde olmalıdır. Eve giren kazancın helal olması gerekir. Erkek eve haram para getiriyorsa, kadın da çocuklar da bunun sıkıntısını yaşarlar. Eşlerin kazandıkları para helal olması gerekir. Paranın nereden geldiği kesinlikle belli olmalıdır.
 
Evinde eşi ve çocukları onu beklerken kafelerde laklak ile vakit geçiren erkeklere ne demeli. Baba demek can demektir, güven demektir. Çocuklar sadece kadınlara ait değildir. Ayrıca kadının da evde kocasıyla sohbete ve muhabbete ihtiyacı var. Kafelere takılıp sohbet edeceğine eşin ve çocuklarınla vakit geçir.
 
Yani evliliğin ne olduğunu bilmeden asla evlenmeyin. Bilin, evlenin ve mutlu olun inşallah.
 
Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR