Esra Doğan

Esra Doğan

Etrafınız Sarıldı, Kaçamazsınız…

Etrafınız Sarıldı, Kaçamazsınız…

“Etrafınız sarıldı, kaçamazsınız…”

Filmlerden alışık olduğumuz replikler hayatımızda yer etmeye başladı. Doğudan, güneydoğudan, güneyden saldırılar devam ederken bugün gündemimize bir de kuzeydoğu bölgesinde PKK’nın yapılandığı bilgileri girdi.

PKK’nın Gürcistan’da faaliyet yürüttüğü iddiası ortaya atıldı. İçerden olmadı, doğudan olmadı, bir de oradan şanslarını denemek istiyor olmalılar. Yenilen pehlivan hesabı, bir de oradan huzur bozmaya yeltenecekler.

Etrafımız sarılırsa sarılsın, kaçan namerttir!

Sayın Cumhurbaşkanımızın “Topunuz gelin!” çağrısına kulak vermiş olacaklar ki, içerden ve dışardan sıkı takipçimiz olmaya devam ediyorlar. Geleceğiniz varsa, göreceğiniz de var.

------------

Tarih kitaplarını okurken olayların arka planlarını, yaşanan durumlara iten sebepleri, nasıl o raddelere gelindiğini satır aralarında okumaya çalışırdım. Kimler ihanet etmiştir, kimlerin yüzünden onlarca insan bayrağı ve vatanı uğruna şehit edilmiştir, bu vebal nasıl bir şeydir? diye hep düşünmüşümdür.

Tarih yazılmaya devam ediyor. Şimdilerde tarihin satır aralarını bire bir yaşıyoruz da. Hainleri görüyoruz, sırtımızdan vuranları, onlara yardım ve yataklık yapanları. Dahası onlarla bir arada yaşıyoruz da.

Kripto imamların halen iş başında olduklarını yapılan operasyonlar sonrası öğreniyoruz. Semih Terzi’nin vatana ihanete teşebbüs ettiği gece yaptığı yazışmalarına şahit oluyoruz. Fetöcü olmayan herkesi nasıl harcadıklarına, kendilerine itaat edenleri nasıl yücelttiklerine şahit oluyoruz.

Ülkem ne kadar büyük bir kumpasın içerisine sürüklenmeye çalışılmış, bir kez daha anlıyorum.

Amerikalı bağımsız film yapımcısı ve yönetmen Mark S. Hall, ABD’yi FETÖ’ye karşı uyardı. Ünlü yönetmen “Killing Ed” yani “Eğitimi Öldürmek” başlıklı bir belgesel çekti. Bu belgeselde FETÖ okullarında yapılan usulsüzlükleri ve tüm olumsuzlukları delilleriyle ortaya koydu.

Özellikle ABD’nin bazı eyaletlerinde karar mercii olan birçok yerde bu yapıya hizmet edenlerin bulunduğunu ve onların lehine kararlar alındığını iddia ediyor.

Asıl çarpıcı nokta ise, FETÖ’nün 15 Temmuz’dan sonra sadece Teksas eyaletinde sekiz okul açmış olması…

Özelde Türkiye’ye, genelde Müslümanlara karşı düşman yetiştirenler, unutmasınlar ki karşılarında oldukları anda düşman kodlarını aşıladıkları kişiler tarafından kendi hançerleriyle vurulurlar. İçlerinden birileri uyarmış, bakalım eleştirilere kulak verecekler mi, yoksa imha eğiliminde mi bulunacaklar.

------------

Gelelim Aksa’ya, topraklarından koparılmak için gıyaplarında türlü planlar yapılan kardeşlerimize…

Mısır’ın başında bulunan Sisi, Sina topraklarını İsrail’e satma planları yapmakta. Filistin’de bulunan kardeşlerimizi buraya sürme derdinde. Eceline susamışlıktan ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Birer kukla olmuş, oynatılıp duruyorlar.

Tek dertleri Mescid-i Aksa’yı sahiplenen Müslümanlar değil elbette, buradan tüm dünya Müslümanlarına meydan okumak…

 Bir de bunun yanında Filistinli bir genci idam edeceklerini açıklıyorlar. Müslümanlar ayaklanınca geri adım, Müslümanlar sessiz kalınca uygun adım marş, ileri! Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

------------

Yalnız bırakılmaya çalışılan ülkem; ekonomik, siyasi, iktisadi açıdan akıllıca atılan adımlar sonucu ayakta kalmayı başardı. Daha da güçlenerek ilerlemeye devam edecek Allah’ın izniyle.

Annemin bir sözü vardır; “Doğrunun yardımcısı Allah’tır.” Doğru yolda ilerlediğimiz müddetçe Allah da daima yardımcımız olacaktır.

Yol oldukça engebeli, dar ve tuzaklarla dolu. Böyle bir yolda yürümeyi öğrenelim ki; fazla zarar görmeyelim. Müslümanlar için bu yol genelde böyledir. Düzlüğe çıktığımızda da şımarıklık etmeyelim ki; tüm zorluklara rağmen kazançlı olan yine biz olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Doğan Arşivi
SON YAZILAR