Esra Doğan

Esra Doğan

İdlib İntikali’ne Ambargo

İdlib İntikali’ne Ambargo

15 Temmuz sonrası bir ay içerisinde Ergün Diler’in kaleme almış olduğu bir dizi yazı vardı. 15 Temmuzun nasıl, kimler tarafından yapılmış olduğuna dair ABD’li bir dostundan edindiği bilgileri aktardığı yazılar…

İncirlik üssünde neler yaşandığını, 15 Temmuz merkezinin İncirlik üssü olduğunu, darbe girişiminin ABD önderliğinde İngiltere ve Almanya desteğiyle yapıldığını aktardı yazılarında.

Bu yazılarda bahsedilen konular kimilerine göre birer iddia olsa da bugüne kadar yaşadıklarımız bunları doğrular nitelikte. Alman askerlerinin İncirlik üssünden çekilmeleri sizce bir tesadüf mü?

İncirlik üssüne NATO müttefiği Ülke ajanları yine elini kolunu sallayarak herhangi bir pasaport kontrolü yapılmadan gelip gidebiliyorlar mı, merak ediyorum; yoksa bir yerden yaparken bir yerden yıkım yaşamaya zemin hazırlarız.

------------

ABD Türkiye’ye vizeleri ambargosu uygulamaya başladı. ABD Ankara Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklamada vizelerin durdurulması için öne sürülen sebep ilginç: Son zamanlarda yaşanan olaylar!!!

Yaşattıklarımız deseler sanki daha doğru olurdu. 15 Temmuz’da planladıkları işgal girişimi boşa çıktı. Suriyeli kardeşlerimize zulmederek buradan yaklaşmaya çalışıyorlar, Fırat Kalkanı’yla karşılaşıyorlar. Irak’ta adına kürt devleti dedikleri bir yapılanma kurmaya çalışıyorlar, İdlib İntikali’ne şahit oluyorlar.

ABD neden İdlib İntikali olduğu gün Türkiye’ye vize ambargosu uyguluyor dersiniz? Hiçbir taşın altını boş bırakmayan ABD için tüm bunlar, tesadüfler serisi olamaz.

İstiyorlar ki sesi çıkmayan bir Türkiye olsun, eskisi gibi istediğimiz her şeyi yapsın; o eski Türkiye’de kaldı, yok artık öyle bir Türkiye! Yeni Türkiye’de uygulamaya konulan bu ambargoya anında karşılık var.

Artık tüm dünya biliyor; Dünya Beşten Büyük!

Acaba Amerika’ya kaçırılacak kişiler noktasında çalışmaları sonlandı mı? Yoksa bu durum onlar için geçerli değil mi, kripto olarak halen ülkeye giriş çıkış yapabiliyorlar mı?

------------

Her fırsatta insan hak ve özgürlüklerinden bahseden ABD, insanların seyahat özgürlüklerini sınırlamaktan geri kalmıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Sömürmek için kapıda bekleyen ülkelerin başında geliyor ABD. Hesaplar tutmuyor, işler ters gidiyor onlar için ve nasıl tepki vereceklerini şaşırmış durumdalar.

Tutuklu olan papazı halen alamadıklarından mıdır peki bu tepki?

Anlaşılıyor ki, sadece papaz değil bu adam. İddialar zaten azılı ajanlarından olduğu yönünde. ABD ise ısrarla bu papazı geri istiyor. Andrew Craig Brunson isimli ajan olduğu iddia edilen papaza karşılık istenilenler net!

Cumhurbaşkanımız papaza karşılık fetöyü istedi ve şu söylemde bulundu: “Papazı istiyorsanız papazı verin.”

Mesaj çok net!!!

Diriliş Kilisesi’nde papaz olan Andrew Craig Brunson’un ailesindeki birçok kişinin ajan olduğu iddiası, kendisinin de böyle bir görevi üstlendiği iddialarını doğrular niteliktedir.

------------

Tüm olaylar birbiriyle bağlantılı, misillemeye karşılık misilleme politikaları hoşlarına gitmese de artık böyle bir Türkiye var karşılarında. Artık Yeni Türkiye var karşılarında, dimdik ayakta duran…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Doğan Arşivi
SON YAZILAR