İshak Orhan

İshak Orhan

Evlerimizdeki darbeler sona ermeli

Evlerimizdeki darbeler sona ermeli

Değerli kardeşlerim
 
DARBENİN PSİKOLOJİSİNİ çok iyi tahlil etmemiz gerekir.
 
Çocuklarımızı büyütürken çok büyük yanlışlar yapıyoruz ve bu yanlışlar sonucu çocuklarımız kendi evlerinde yaşamak istemiyor ve aile içi çatışmalar başlıyor. Sonra bu çocuklar ergenliğe gelince çok zorlanıyoruz ve bir yurda falan verelim de adam olsunlar diyoruz.
 
Ama çocuklarımızın zihninden evde kendisine yapılan darbe hiçbir zaman çıkmıyor. Gittiği yerde ise beyinleri yıkanıyor. Hatta evinden isteyerek böyle yurtlara gidenler varsa onlar bile bu kurumlarda beyin yıkama çalışmalarından etkileniyorlar ve evlerine karşı soğumaya başlıyorlar.
 
FETÖ olayı tamamen böyle bir olay. Kendilerine çocuklarını göndermeyen aile yok gibi neredeyse. ABİLER ABLALAR diye bir zamanlar AKRAN EĞİTİMİNİ çok iyi kullanarak çocuklara malum zatın yani FETHULLAH GÜLEN'in kitaplarını okuma konusunda zorladılar ve beyinleri bu isimle yıkadılar. Bunu maalesef geç gördük.
 
Beyinler sadece Allah ve onun resulü HZ. MUHAMMED ile doldurulmalıdır. Belirli isimlerle değil. Eğer çocuklarınızı Allah ve resulü dışında bir isme odaklandıran hareket varsa, bu zat sıkı takibe alınmalıdır. Her türlü yaşantı ve söylemleri, çalışmaları kontrol altında tutulmalıdır.
 
Bu olaydan ders alınarak, öncelikle evlerimizdeki darbeleri bitirelim. Aile mutluluğu olmayan evlerde çocuklar çok büyük yıkım içindedirler. Bunalımdadırlar. Bu çocuklar özellikle ergenlik döneminde çok kolay kandırılabilmektedirler. Oyuna gelmeleri çok kolay olmaktadır.
 
Çünkü ergenlik döneminde ergenler, çok hızlı salgılanan hormonlar nedeniyle, akıllarını kullanmakta zorlanırlar ve duygularıyla hareket ederler. Özellikle de arkadaş ve akranlarının çok fazla etkisinde kalırlar.
 
Arkadaş gurubundan dışlanmamak için arkadaşlarının her dediğini yaparlar. O sebeple çok dikkatli olmalıyız. Eğer bu tür yurtlara gönderdiğiniz çocuklarınız sizlere yani ailelerine karşı soğumaya ve daha çok sizleri eleştirmeye başlamışlarsa bunun sonucu iyi olmayacaktır. Kendi paralarınızla çocuklarınızın kendinize düşman olmalarını hemen engellemelisiniz. Onlara sahip çıkarak bu tür oyunlara gelmelerine engel olmalısınız.
 
Yazımın çok uzun olmaması için burada kesiyorum. Ama sözlerim bitmedi. Bu konuda maalesef çok dertliyiz. Tüm insanlarımızın oyuna gelmemelerini diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR