Sami Gediz

Sami Gediz

FAHRİ MÜFETTİŞLER VATANDAŞI BIKTIRDI

FAHRİ MÜFETTİŞLER VATANDAŞI BIKTIRDI

Konya’da aracı olan herkesi bu yazı ilgilendiriyor. Günümüzde Trafik Polislerinin yanı sıra fahri müfettişler vatandaşı bıktırdı. Trafiğin artık çekilmez hale geldiği ve otopark sıkıntısının günümüzde yoğun şekilde yaşandığı Konya’da fahri trafik müfettişleri vatandaşlara ceza yağdırmaya devam ediyor. Olmadık yerde yazılan hatalı park cezaları, arabanın orjinalinde çıkan led ışıklara sis lambasını gereksiz yakıyor diyerek yazılan cezalar, telefonla konuşma cezaları derken vatandaş sonunda isyan edecek. Bu konuda çok sayıda şikâyetçi olduğu için bu konuyu gündeme aldım. O kadar öfkeli ki vatandaş, küfürler havada uçuşuyor

***

Konya’da üst üste fahri müfettiş alımı yapılıyor. Bu fahri müfettişlerin çok keyfi uygulamalara imza attıklarını duydum. Bir dostundan telefonla gelen şikâyetini bile plakayı alarak cezaya çevirdikleri iddia ediliyor. Bu fahri müfettişliği kötü niyetli kullananlar, bir şekilde bulunup elenmeli diye düşünüyorum. Belki bu durum Emniyet Müdürlüğünün hoşuna gidiyor olabilir. Ne kadar fazla ceza kesilirse Ankara’ya o kadar şirin görünülebilir. Ama bu düşünce varsa zaten bizler ne desek boş olur. Umarım şehri yöneten büyüklerimiz bu durum karşısında sessiz kalmaz. Bu işin boyutu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Fahri müfettişler kendilerini sanırım ulaşılmaz dağların tepelerinde görüyorlar. Bu işin peşini bırakmamalıyız. Bu adaletsizlik durumuna bir çözüm bulmalıyız. Özellikle Sayın Valimizin bu konu ile bizzat ilgileneceğini düşünüyorum.  

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İLK 5’E GİRMİŞ

Selçuk Üniversitesi gün geçtikçe büyüyen ve gelişen bir üniversite olarak Konya’nın gururu olmaya devam ediyor. Üniversitenin şu anda 74 bin öğrencisi bulunuyor. Dr. Gökbel, “TÜBİTAK’ın 2012 yılının 1. döneminde desteklemeye değer gördüğü proje sayısına göre 12 proje ile Türkiye’deki pek çok köklü üniversiteyi geride bırakarak 5. Olduk, dedi. Proje bazında da üniversitemiz çok iyi çalışıyor. 2012 yılında toplamda 68 projeye imza atılmış. Ayrıca üniversitemiz Dünya’da ilk 500 arasına da girmeyi hedef edinmiş. Bunun için bir çok ülkeden üniversitemize ziyaretler gerçekleşti. Bu üniversite ekonomik yönden de Konya’ya müthiş katkı sağlıyor. Bazı eski kafalı Konya’lılar üniversite öğrencileri hakkında ön yargılı davransa da, sonuçta 74 bin öğrenci Konya ekonomisine katkı sağlıyor. Bir çok esnaf öğrenciler sayesinde ayakta kalıyor. Bu sonuçları göz önüne aldığımız zaman üniversiteler şehre her anlamda katkı sağlıyor. Ekonomiden, bilim sanata kadar birçok alanda gelişiyoruz. Üniversitelerimizi el üstünde tutmalıyız. Şu an itibariyle Konya’mızda 4 tane üniversitemiz var. Her alanda bir çok öğrenci Konya’dan çıkarak farklı şehirlere, diğer ülkelere gidiyorlar. Konya’yı güzel anmalarını sağlamalıyız. Konya’da daha önce belirttiğim 5. Üniversite’de Tarım üzerine kurulacak. Recep Konuk bey, Konya’ya bu konuda da katkı sağlamak için kolları sıvadı. Geleceğimiz için el ele diyelim. Bir ve beraber olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR