İsmail Koç

İsmail Koç

Finale bir adım daha

Finale bir adım daha

Torku Konyaspor’un Ziraat Türkiye Kupasındaki ilerleyişi devam ediyor. Yeşil beyazlılar 2016 yılında namağlup yoluna devam ediyor. Aykut Kocaman’ın öğrencileri içinde bulunduğumuz yılda oynadığı 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik aldı. Son kurban da ligin iyi futbol oynayan ve şampiyonluk adaylarından Beşiktaş oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısını izleyenler maçın Torku Konyaspor’un üstünlüğü ile tamamlanacağını eminim aklının ucundan bile geçirmiyordu. Aykut Kocaman’ın Beşiktaş maçına başladığı kadro hepimizi şaşırttı. Kadroyu görenlerin ilk tepkisi sanki ilk maçı 5-0 aldık da rövanş maçına yedek kadro ile çıkıyoruz şeklindeydi. Devre arası transferde takıma dâhil olan Amir Hadziahmedovic’i ilk kez izleme fırsatı bulduk. Genç oyuncu bileklerine çok hâkim, teknik bir oyuncu ancak biraz tecrübe kazanması gerekiyor. Aykut Kocaman’ın ne takımdan gönderdiği ne de forma verdiği İbrahim Sissoko ise uzun bir aradan sonra yeşil beyazlı forma ile buluştu. Maçın gidişatını ise ikinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri belirledi. Özellikle Ali Çamdalı’nın oyuna girmesi yeşil beyazlılara büyük ivme kazandırdı.

İlk yarıda rakip kaleye gitmekte zorlanan yeşil beyazlılar soyunma odasına 1-0 mağlup gitmesi şaşırtıcı olmadı. İkinci yarıda ise hem gerçek hem de mecazi anlamda rüzgar tersine döndü. Beşiktaşlı Marcelo’nun kırmızı kart gördüğü pozisyonun devamında gelen gol maçın kırılma anı oldu. Serbest vuruş kullanılırken gözler Meha’yı aradı ancak Torku Konyasporlu oyuncular harika bir organizasyonla beraberlik golünü buldu. Bu pozisyonda Bajic’in harika sol ayağını da görmüş olduk.

Kırmızı kart ve beraberlik golünün ardından oyunda dengeler bir anda değişti. Torku Konyaspor bulduğu 2-3 net pozisyondan bir tanesini değerlendirebildi ve maçı deplasmanda 2-1 önde tamamlayarak rövanş maçı için büyük avantaj yakaladı. Mart ayının başında müthiş bir rövanş maçı bizleri bekliyor.

Maçın ardından Şenol Güneşin sözleri ancak talihsiz bir açıklama olarak değerlendirilebilir. Son iki maçta önce Mustafa Denizli, sonra da Şenol Güneş Torku Konyaspor’un başarısını ve kendi başarısızlıklarına bahane bulmaya çalışan açıklamalar yaptılar. Bu iki takımın teknik direktörüne tavsiyem Aykut Kocaman’dan biraz ders alıp, rakibe çamur atmak yerine kendi takımlarını daha iyi oynatabilmek için daha fazla çaba sarf etsinler.

Kupa maçının ardından Torku Konyaspor’da gözler Cumartesi günü Konya’da oynanacak Osmanlıspor maçına çevrildi. Ligde iki hafta üst üste sahasında Osmanlıspor ve Sivasspor’u ağırlayacak Torku Konyaspor bu maçlarda alacağı iki galibiyetle ligde ilk üçü zorlayabilir. Konya kamuoyunun ortak beklentisi Torku Konyaspor’un sezon sonunda Avrupa Kuplarına katılma hakkı elde edebilmesi…

Böyle devam ederse neden olmasın? Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR