Sabit Talha Şahin

Sabit Talha Şahin

Geleceğin Değişimi

Geleceğin Değişimi

Her şey değişir. Zaman, insanlar, düşünceler ve onlarcası. Bu yüzden değişimin olduğunu bilen kişi, değişen her şeyi teker teker öğrenmek yerine, değişimin kendisine ayak uydurmalıdır. Çünkü yenilik, her geçen gün artarak bazısı olumlu, bazısıysa olumsuz olan türlerde varlığını ortaya çıkarmaya bizler olsakta olmasakta devam ediyor. Her ne kadar yenilenen şeylere ayak uydurmamız gerektiği bir gerçek olsa da, farklı bir perspektiften değişim hakkında denilebilecek daha farklı şeyler vardır. Örneğin;

Dışarıdan gelen yenilikleri gördüğümüz halde, neden bizler de hayatı kolaylaştıracak ve insanlığa iyi olacak şeyler uğruna çabalamıyoruz?

Evet, bunu yapan ilkler olmak önümüze daha fazla engeller çıkacağının bir garantisidir ancak şimdi bizler adım atmazsak, gelecekte bizleri örnek alan nesiller böylesine zorlu bir yola baş koymaya kendilerini hazır hissedebilecekler mi?

Her türlü kötülüğün bulunduğu bu dünyada, kötülüklerden bir tanesini azaltmak için çalışmaya hangimiz adım atmayı kendine uygun görecek?

Çünkü herhangi birimizin gelişim için çabalamadığı bir durumda ya hayallerimiz bizi ayakta tutacak ya da haberlerde gördüğümüz yeni icatların tanıtımı kendimizin harekete geçmediğini bize hatırlatarak  acı verecek.

Hayat, seçimleri bize sunar. Bunları henüz kaybetmemişken ve uğruna yapabileceğimiz çokça şey varken kendimizi kalbimizi, ülkemizi, geleceği değiştirebileceğine inandığımız yol uğrunda çaba göstermek bizlerin ellerinde.

Ve bunu zamana karşı kaybedip başkalarını izlemekte yine bizlerin ellerinde.

Bu yüzden bir şey elde edip etmeyeceğimizi önemsemeden emek vermeliyiz ki yarın olduğunda kazandığımız şeyler olmamasına rağmen kazandırdıklarımızla mutlu olabilelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sabit Talha Şahin Arşivi
SON YAZILAR