Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Geri sayım başladı

Geri sayım başladı

Seçim yaklaştıkça heyecanın arttığı günlerin içindeyiz. Ak Parti’de geçtiğimiz hafta İstanbul adayının açıklanmasıyla seçim startı da verilmiş oldu.

Konyalı hemşerimiz Sayın Murat Kurum Ak Parti’nin İstanbul Belediye Başkan adayı. Sayın Kurum bakanlığı döneminde çalışkanlığı ve duruşuyla tüm Türkiye’nin gönlüne taht kurmuştu zaten. Özellikle yaşadığımız felaketler sonrasında sahadan hiç ayrılmadan gecesini gündüzüne katarak çalıştığına hepimiz şahit olduk. Ak Parti sonrasında İstanbul’un geçirdiği bu kayıp dönemden sonra gerçekten Murat Kurum gibi genç dinamik ve işinin erbabı bir Başkana ihtiyacı vardı. İnşallah İstanbul Muradına erer. Deprem riski taşıyan ülkemizin göz bebeği payitaht şehir İstanbul’un değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Doğru kadrolarla hızlı bir çalışma yapılması önemli. İstanbul’u dönüştürecek kadroların başında bir Konyalının olması bizlerin göğsünü şimdiden kabartıyor.

Bana göre bir başka önemli konu da İstanbul için adı geçen aday adaylarının en önemlilerinin Konyalı isimler olmasıydı. Konya ülkemizin siyasetine yön vermeye devam ediyor. Sayın Murat Kurum’a ve ekibine İstanbul’a hizmet yolunda başarılar diliyorum.

Konya adaylarının açıklanmasına günler kala kulis bilgileri de sızmaya başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Merkez İlçe Belediyelerimizde bir değişiklik olmadığını yazmaya gerek bile duymuyorum aslında. Geçtiğimiz gün 10 Ocak gazeteciler günü münasebetiyle Konya basınıyla bir araya gelen başkanlarımız hem moral ve motivasyonlarıyla hem de heyecanlarıyla görevimizin başındayız mesajı verdiler.

Sayın Uğur İbrahim Altay’ı, Sayın Ahmet Pekyatırmacı’yı, Sayın Hasan Kılca’yı ve Sayın Mustafa Kavuş’u şimdiden tebrik ediyorum.

Birkaç gün önce sürekli oturduğumuz bir kafede yan masamızda dönen siyasi muhabbete kulak misafiri olduk. Kafe sahibinin de Cihanbeylili olması hasebiyle yöre insanının çokça tercih ettiği bir mekanda yine konuşmalarından anladığım kadarıyla çoğunlukla Cihanbeylili olan gurup kendi ilçelerinin adaylarını değerlendiriyordu. Daha doğrusu direk başkanı değerlendiriyorlardı demek daha doğru olur. Konuşmaların ana teması Başkan Mehmet Kale’nin hizmetleri ve vizyonu üzerineydi. Ve birkaçı da tanıdıklardan oluşan arkadaşların bir kısmının farklı siyasi görüşlerden olduğunu da göz önünde bulundurursak, konuşmalar küçük bir kamuoyu yoklaması gibiydi de diyebiliriz. Bu durumda kulislerde de devam edeceği konuşulan ilçelerden birisi olan Cihanbeyli için Cihanbeyli belediye başkanlığı da şimdiden Mehmet Kale başkana bir kez daha hayırlı olsun diyebiliriz.

Çumra belediyesi de yeni dönemde MHP’ye hayırlı olsun. Cumhur ittifakı Konya’da çok uyumlu bir çalışma yapıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin adaylarının Ereğli, Çumra, Akören, Doğanhisar, Emirgazi ve Halkapınar’da Cumhur İttifakı adayları olarak seçime girecekleri kulislerde konuşulanlar arasında. Şimdiden başkanları tebrik ediyorum.

Yazımı yazarken dışarısı cıvıl cıvıl, sokaklar çocuk sesleriyle şenleniyordu. Konyamızın en güzel adetlerinden birisi olan Şivlilik çocukların gülen yüzleriyle yaşamaya devam ediyor. Bende bu vesileyle mübarek ayların başlangıcı olan bu günlerde başta Filistinli çocuklar olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum çocukların yüzlerinin Şivlilik toplayan çocuklar gibi gülmesini Rabbimizden diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR