Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Gündem Çorbası

Gündem Çorbası

Yunanistan Türkiye’ye karşı eylemleri ile sabıka dosyasını kabartmaya devam ediyor..

Yunanistan'da aşırı sağcılar Türkiye aleyhine yaptıkları gösteri sırasında Türk bayrağı yaktı. Türkiye Dışişleri makamının gereğinin yapılması gerektiği çağrısına Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos; "Tarih bizi mecbur ettiği takdirde atalarımızın yaptığını yaparız." seklinde cevap verdi. Tasması Almanya'da olan Yunanlar atalarının tek yaptıklarının Ege sularında serinlemek olduğunu unutmuş olmalı. Yunanistan’ın kuyruk acisinin nerelerden geldiğini biliyoruz fakat gündeme gelmişken değinmeden geçemeyeceğim.

Yunanlılar tarafından silahlandırılan adaları 18 keçinin otladığı adalar için savaşalım mi seklinde yorumlayan gazetecilerimiz varken tabiri caizse elin gevurunun bu tutumuna çok şaşmamak lazım. Misak-i Millîden habersiz, kıta sahanlığının önemini kavrayamayan, bağımsızlık nedir bilmeyen sözde basın mensupları gazete köşelerini ve TV programlarını işgal ederek halkı zehirlemekten başka bir şey yapmıyor. Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür. Değil 18 keçi, üç beş sinek uçsa dahi bunu değiştiremez.

* *

Doğu Guta..

Rejim ve Rusya işbirliği ile katliam yaşanıyor. Kadınlara tecavüz ediliyor, çocuklar bombalanıyor,  insanlar sığınaklara iniyor, yiyecek tek lokma bulamıyor. İnsanlık adeta Doğu Guta'yi terk etti.. Bunun bedelini ödeyeceğiz.

Bir yandan Doğu Guta’ da çocuk katili Esad’ın yaptığı katliamı savunmak için Afrin'e giren Mehmetçiğin de aynisini yaptığını savunanlar var. Afrin'de operasyonun ilk gününde 70'in üzerinde f16 var iken Türk askeri burnu bile kanamadan Afrin'de tas üstünde tas bırakmayabilirdi. Buna rağmen taptıkları katili hakli çıkarmak için şerefli Türk askerine çamur atmaktan imtina etmiyorlar. Bir yanda siviller ölmesin diye şehit düsen Türk askeri, bir yanda bebek katilini savunan terörist sempatizanları. Biz düşmanın en onursuzuna denk geldik, siz ise en onurlusuna..

**

Yaftalama yarışı..

Ülkece birbirimizi yaftalama yarışına girdik. Trol, saray yalakasi vs. vs..

Oyuncu Oktay Kaynarca Afrin operasyonuna katılan Mehmetçiğe destek olmak için sınıra giden Oktay Kaynarca'ya bir takipçisi saray yalakasi demiş. Daha hükûmet ve devlet ayrımı yapamayanlardan milli konularda hassasiyet bekleyerek biz mi hata ediyoruz acaba. Askerine bile destek olmanı hükûmet yancılığı olarak gören gözü dönmüş bir kitle var karsımızda. Derdiniz iktidar mi, devlet mi yoksa Türk askerinin basını ezdiği teröristler mi?

**

Kadınlar Günü

Bin 800'lerde çoğu kadın olan 127 isçinin ölmesi ile dünyada emekçi kadınlara ithaf edilen gün iken sevgililer günü gibi indirimler ile duygusal bir tüketme haline getirilen gün olmuştur. Bu tarz günleri her zaman anlamsız bulmuşumdur fakat yine de bahanemiz olsun bizde birkaç dilekte bulunalım. Kadınların şiddet görmediği, is alanında üretime katıldığı, başka bir kadının kıskançlığına ya da karşı cinsin tacizine maruz kalmadığı bir gün değil her gün diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR