Büşra Erkuş

Büşra Erkuş

Hala bunu mu konuşuyoruz?

Hala bunu mu konuşuyoruz?

Bir durum hakkında herhangi bir sorun kalmamışken, halen “Sorun” olarak dile getirmek ne kadar doğru bilemiyorum...

Siyasi gündemden bile hiç düşmeyen başörtü meselesi. Günümüzde hala bunu konuşuyor olmak ne kadar mantıklı? Ülke olarak başardıklarımızın veya başaramadıklarımızın, sorunların veya güzel olayların tartışmasını, çözümünü, tebrikini yapmak yerine, gerçekten gündemimiz bu mu oluyor?

İnsanların dini, inanışı, giyinişi sadece şahsi meseledir. Örtünmüş, etek giymiş, şort giymiş, peçe takmış. Kadınları iki farklı kategoriye ayırmak ancak kendini geliştirememiş insanların olayıdır. Aynı şekilde başörtülü bir insanı, herhangi bir partiye mensupmuş gibi lanse edilmesi de ancak o insanların bakamadıkları açılardır. Neden bir kadının başındaki örtüsü siyasi simge olsun ki? Belki de bunun bir sebebi halen siyasi partilerin bu konuyu gündeme getirmelerindendir. İyi veya kötü, ne açıdan olursa olsun siyasette başörtü konusunun konuşulmasını doğru bulmuyorum. Çünkü başörtüsü herhangi bir partinin simgesi değildir. Türkiye’nin geçmişinde böyle bir kara lekesi olsa da şu anda böyle bir sorunun kalmadığını artık herkesin anlaması gerekiyor.

Karşı cins bir yana, hemcinslerimizin bile hala bu ayrımı yapması kabul edilebilir değil. Biri elbisenin kısalığından bahsederek o insanı öteleştirirken, bir diğeri ise uzunluğundan bahsederek ayrıştırıyor. Ve bunlar yaşanmaya devam ediyor. En son hepimizin şahit olduğu doktor meselesi buna en güncel örneklerden sadece birisi.

Umuyorum ki insanların giyinişi, tarzı ve inanışı gündemimiz olmaktan çıkar. Konuşulması, tartışılması ve çözülmesi gereken birçok konu var. Bunlardan birisi bile kadınların giydikleri, taktıkları olmamalı. Çünkü hiç kimseyi ilgilendirmeyecek kadar şahsi bir mesele.

Daha özgür ve ayrıştırmalardan uzak bir hayat diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Erkuş Arşivi
SON YAZILAR