Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Hedef ne?

Hedef ne?

Yeni kurulan partilerin en çok konuşulduğu, gündemde en fazla yer aldığı il Konya.  Ahmet Davutoğlu’nun Konyalı olması ve Abdullah Gül’ün Konya ile olan yakın ilişkileri de yeni partileri Konya gündeminin baş köşesine taşıdı.

Tabi Konya iktidara giden yolu açan şehirdir. Türkiye’nin siyasi tarihine baktığımızda Konya’nın  kimi desteklediyse onu iktidara taşıdığını görürüz. Sağ tandanslı partilerin Konya’da iyi örgütlenemeden, taban oluşturamadan Türkiye’de kendilerini iktidara taşıyacak potansiyele ulaşmalara zor. Yeni kurulan partilerin akıbetini de zaman gösterecek. Gelecek partisinin il başkanlığı açılışında meydandan görüntülere baktığımızda Konya’da beklenilen rüzgarı alamadığını görüyoruz.

Ahmet Davutoğlu Başbakanlık görevinin hemen ardından yaptığı Konya ziyaretinde kendisini karşılayan coşkulu kalabalığı ve hemşehri desteğini bana göre yanlış anlamış. O ziyarette Sayın Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine görevi terk etmiş, yol arkadaşlığını hiçbir makama değişmeyeceğini dile getirmiş bir AK Partili olarak yine AK Partililerce karşılanmıştı. Yani o karşılama AK Partili Ahmet Davutoğlu içindi. Yani o karşılama Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşı olan Ahmet Davutoğlu içindi.

Birde o karşılamada Sayın Davutoğlu’nun yine önemli bir göreve geleceğini düşünerek etrafında pervane olan fakat tedbiri elden bırakmayıp fotoğraf karelerine girmeyenler vardı. Bu türler de başlı başına yazı konusu aslında. Zannımca Sayın Davutoğlu da o türlerin geçte olsa farkına varmıştır.

Önceki yazılarımda da söylediğim şeyleri tekrar edeceğim. Yeni sistemle iki blok haline gelen Türk siyasetinde sol bloğun AK Parti karşıtlığı düşüncesi altında birleşmiş olduğu gerçeği varken. AK Parti ve sağ seçmeni hedef alan oluşumların hedeflediği şey nedir? Sayın Ahmet Davutoğlu kendilerine Chp seçmeninin oy verebileceğini düşünüyor mu acaba?

.....

Sporla ilgili yazacak kadar sporla haşır neşir değilim. Ama Konya Sporla ilgili birkaç cümle kurmadan edemeyeceğim. Her sezon kombinemizle tribündeki yerimizi alıyoruz. Yeri geliyor seviniyor yeri geliyor üzülüyor, dövünüyoruz. Takımın geldiği hali görünce yaz, kış, yağmur, çamur demeden deplasman deplasman takımın yanında olan kardeşlerimiz adına daha da üzülüyoruz. Konya Spor şehir tanıtımı ve pazarlaması adına en önemli değerlerimizden biri. Bu değeri kaybedince çok hayıflanırız. Her şey bitmiş değil sahip çıkalım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR