İshak Orhan

İshak Orhan

HEPİMİZ BİRİMİZ, BİRİMİZ HEPİMİZ İÇİN!

HEPİMİZ BİRİMİZ, BİRİMİZ HEPİMİZ İÇİN!

İnsanlarımızın birlik ve beraberliği için, öncelikle bireysel haz peşinde koşmayı bırakıp, başkalarının dertleri ile hemdert olmalıyız. Bilimsel ifade ile DİĞERGAM olmalıyız. Dünyada sadece bireysel haz peşinde koşan insanların çoğunlukta olduğu ülkelere bakıldığında, en fazla kendi canına kıyma yani intihar vakalarının bu ülkelerde olduğu görülür. Demek ki huzur zenginlikte değil, o zenginliğin ne amaçla kullanıldığında gizlidir. İnsanlar daha fazla para kazanayım derken hem ruhen hem de bedenen hasta olmaktadırlar. Daha sonra ise kazandıkları paraları harcasalar bile kaybettikleri sağlıklarına geri kavuşamamaktadırlar. Hırs yaparak, rekabet yaparak başkalarını ezmek için kazanılan para işte böyle beş para etmez. Ama kazandığınızı ihtiyacı olan insanların hizmetine sunarsanız, onların dualarını da alarak mutlu olursunuz. Çünkü mutlu olmak, mutlu etmekte gizlidir. Sadece kendi mutluluğunun peşinde olup da başkalarının mutlu olup olmadığının hiç farkında olmayan insanlar bence çok zavallı insanlardır.

İnsana ve tüm yaratılmış varlıklara hizmet etmek, Allah’a hizmet etmektir. İnsana ve tüm yaratılmışlara zarar vermek ise yine Allah’a hakarettir. Bu anlayışı tüm toplumda yerleştirmek zorundayız. Çocuk doğar doğmaz sıfır hata ile doğmasına rağmen, yakın veya uzak çevresi yanlışlar yaparak çocuğu kirletmektedirler. Öyleyse öncelikle yetişkin eğitimine yer verilmelidir. Yetişkinler yanlış model olmaya devam ettikleri sürece, çocukların düzelmesi mümkün değildir. İnsanlar insanlardan zarar gördükleri için evlerinde hayvan beslemeye ve evlenmemeye başladılar. Evlenseler eşlerinden ve çocuklarından zarar gördüklerini, çevrede böyle çok olayların olduğunu söylüyorlar. Haksız da değiller yani. İşte bu düşünceyi değiştirmek için başta MEB ve AILE VE SOSYAL POLITIKALAR BAKANLIĞI olmak üzere çok hızlı ve etkili çalışmalar yapılması şarttır. Palyatif ve gösterişçi çalışmalarla hiç bir yere varamayız.

Bu arada öğretmenlerimizin çocuklarımız üzerindeki etkisini de göz ardı edemeyiz. Okullarımız Müslüman Türk kültürüne uygun eğitim yapmak zorundadırlar. Bu eğitimi de model olan öğretmenler ve idareciler yapabilirler ancak. Çocuklara yanlış yapan öğretmenler varsa, bunların kendilerini değiştirmeleri sağlanmalıdır. Değilse geri hizmete alınmaları sağlanmalıdır. Öğretmenler bir ülkeyi en kısa sürede düze çıkaracak insanlardır. Ve çok önemlidirler. Hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Sonuç olarak bu ülkenin kalkınması, tüm toplumun bilinçli davranması ile mümkündür ancak. Bu sebeple herkes çevresinde olup bitenden sorumludur ve ilgilenmelidir. Kanun dışı yapılan her şey herkes tarafından bilinmeli ve yetkililere duyurulmalıdır. En azından TBMM DİLEKÇE KOMİSYONUNA bildirilmelidir. Otokontrol şarttır. Bana ne anlayışından bu millete sadece zarar gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR