Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

HER YÖNE BAKAMAK

HER YÖNE BAKAMAK

Allah’a şükürler olsun,güzel bir seçim atmosferinden sonra Cumhurbaşkanımızı seçtik.

Demokrasinin işleyişi yolunda,halkın gösterdiği ,”Taşı Çatlatan Sabır”meyvelerini vermeye başladı.

İbrahim Hakkı Hazretleri,bakınız şu beytinde ne güzel ifade ediyor:

Hak şerleri hayr eyler

Arif anı seyreyler

Zan etme ki gayr eyler

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler

Gençlik dönemimizde yaşadığımız müthiş bir heyecanı paylaşmak istiyorum.O heyecan yaratan durum,günümüzde zirveleşti.Allah’a nihayetsiz şükürler olsun.

Bizde heyecan yaratan ilk şey;şüphesiz bir çoğunuz hatırlayacaksınız.Gençlik dönemimizde,Konya valisi sabah namazın camide ve halk ile aynı safları paylaşmaktaydı.

Alışılmışın dışında bir durum.Halk sevinç içinde.İnancı ile,değerleri ile barışık önemli bir devlet temsilcisi,vatandaşı ile hemhal.

Halkın gözü önünde namaz kılan bir devlet adamı.Bu durum;bizlerin düşünce ufkunda yelken açmasına vesile olmuştu.

Rahmetli Turgut Özal ile başlayan,günümüzde Recep Tayip Erdoğan ve Abdullah Gül ile zirve yapan GÖRÜNÜM,arzu ve hayallerimizin gerçekleşmesinin bir tezahürü.

Devlet-Millet birlikteliği beraberinde büyük olmayı getirir.Büyük devlet olmak,ancak halkla beraber olmak,onun gücünü,desteğini almakla gerçekleşebilir.

Son seçimle bu durumu yaşadık.Halkın kahır ekseriyeti,ülkenin önünde duranlara desteğini vererek,güçlenmelerini tekraren sağladı.

Yeni Türkiye döneminin başladığına inanıyorum.Ülkemizin her yönüne baktığımızda,komşu ülkelerde yaşanan vahim durumlar,ülkemizin değerini daha iyi anlamamıza neden oluyor.

Güçlü bir devlet düzeni,içeride ve dışarıda ülkemize büyük avantajlar sağlayacaktır.Kararlı ve ne yaptığını bilen devlet yöneticileri sayesinde,ülkemizin dünyada ki yeri ve konumu önemli bir şekilde değişecektir.

Dünyayı planlayanlara itirazımız olacak.Türkiye de var denebilecek.Bu güç,her ülke tarafından fark edilecek.

Çünkü Allah;ezilenden,mazlumdan yana olanlarla beraberdir.

Türkiye;ezilenlere,mazlumlara kucağını açtı/açmakta.Yardıma ve desteğe muhtaç olanlara koşar adımla gitmekte.

Ezilenlerin,mazlumların duası,başarılı olmada,yükselmede pay sahibidir.Bu gerçeği unutmamak,”Başarı merdivenlerinde tırmanmayı”kolaylaştıracaktır.

Millet için kapatılan ve paslanan bütün kapılar ardına kadar açılmıştır.Millet adına,milletle birlikte,ardına kadar açılan kapıları,hiç kimse kapatmaya cesaret edemeyecektir.

Cumhurbaşkanı süreci çok şükür tamamlandı.Şimdi, ülkemiz kendine yakışacak olan başbakanını bekliyor.

Büyük bir olgunlukla,bu sürecin de sağlıklı işletileceğine inanıyorum.Bütün meselelerin çözümü,istişare ile yapılması çok önemli bir yol.

Her düşünce sahibinin,hür iradesi ile inandığı gerçekleri ifade edebilmesi,yapılması gerekenleri kolaylaştıracaktır.

Ülke yönetimini elinde bulunduran siyasi organizasyonun bu güce ve özelliğe sahip olduğunu görüyoruz.

En önemli eksiğimiz,güçlü iktidarın karşısında güçlü bir muhalefetin olmayışıdır.Dağınık ve kafaları karışık muhalefet,ülkeye hiçbir şey kazandıramaz.

İyi bir muhalefet,iktidarın tetikleyicisi,çalışmalarının doğrulayıcısıdır.Muhalefetin olmaması,yapılan çalışmaların fark edilememesi demektir.

Bundan sonra en önemli hedef,ülkemize yakışır yeni bir anayasanın çıkarılmasıdır.Bu hedefi,mevcut parlamento ile gerçekleştirmek mümkün olamadı.

Yeni ve uygun bir anayasayı gerçekleştirebilecek siyasi güç ve parlamentoya kavuşmak,önümüzdeki seçime kalmıştır.

Ülkemizin geleceğinin aydınlık olması, dua ve dileğimiz olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR