Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Herkes kendini tokatlasın!

Herkes kendini tokatlasın!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından neredeyse bir haftadır her gün Konya’daki artan vaka sayılarına dikkat çekerek, uyarılarda bulunuyor.

Konya’da durum çok iyi seyretmiyor ne yazık ki…

Basın çalışanları olarak Konya’daki Koronavirüs süreci hakkında ne yazık ki çok açık bilgilere sahip olamıyoruz. Özel çabalarımızla bazı bilgilere sahip olsak da sorumlu habercilik gereği ilgililerden resmi açıklama gelmeden kimseyle paylaşmıyoruz.

Vatandaştan konu hakkında bize sık sık soru geliyor. Birçok soruyu, ‘Aman tedbiri elden bırakmayın’ diyerek geçiştirmekle yetiniyoruz.

Maalesef ‘Tedbiri elden bırakmamak’ cümlesi bu aralar o kadar klişeleşti ki, tesirini kaybetti. O yüzden tatmin edici olmuyordu…

Neyse ki Vali Özkan kısmen de olsa bu konuda bir açıklama yaptı…

Vahdettin Özkan Konyalılara bazı uyarılarda bulundu. Açıklamayı görünce ‘Nihayet’ dedim doğrusu…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın memleketinde vaka artışı üst seviyede, Bakan Koca neredeyse her gün Konya ile ilgili uyarı yapıyor. Ama Bakan Koca’nın memleketinden hiç kimse bu konuda bir açıklama yapmıyordu.

Bu durumu çok yadırgadığımı söylemeliyim!

O yüzden Vali Özkan’ın geçte olsa yaptığı uyarılar önemliydi.

Konya’daki vaka artışının en büyük etkenleri başlıca olarak; cenaze, taziye, nişan, düğün, asker uğurlama, gibi etkinliklerin yanı sıra bazı işyerlerinde çalışma rehberinde belirtilen tedbirlere tam uyulmamasıydı.

Vatandaşımız bu konularda ne yazık ki iyi bir sınav vermedi. Olayı çok ciddiye aldığımızı söyleyemem.

O yüzden birilerinin bu konuda bir şeyler yapması gerekiyordu.

Nihayetinde Konya’da asker uğurlama törenleri yasaklandı. Doğru da yapıldı! Yoksa kimse kurala falan uymuyordu.

Nereye kadar kaçacağız? diyebilirsiniz ama bu konuda yapacak bir şey yok. Olabildiğince kaçacağız, virüsü kapma ihtimalimizi azaltacağız.

Bu gerçekten çok önemli.

Mesela cenazelerde yemek işini bence artık tamamen kaldırmalıyız.

Geçenlerde yakın çevremden bir tanıdığım cenaze töreninde hasta oldu. Yapılan filyasyonda birçok kişide de pozitif vaka tespit edildi. Taziye evinde yemek yerken virüsü birbirlerine bulaştırmışlar. İşte virüs böyle yayılıyor.

Bizim köyde virüs yok, bizim mahalle temiz, bizim iş yerinde sıkıntı yok diye diye bu hale geldik.

Sağlık Bakanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Emniyet gerekli hassasiyeti gösteriyor. Kurallara uymayanlara gerekenler yapılıyor, yapılmaya devam edecek.

Bu hafta 3. sayfa haberlerimizin konusunu genelde ‘Sosyal mesafe ve maske kuralına uymayanlara verilen cezalar’ oluşturdu. Emniyet bu konularda kimsenin gözünün yaşına bakmamalı. Ki bakmıyor da.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle dün 81 ilde maske ve sosyal mesafe denetimi yapıldı. Konya'da da, kentin farklı noktalarında polis tarafından denetim yapıldı. Polis, maske takmayan kişiler hakkında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu karanını ihlal ettiği gerekçesiyle 900 lira idari para cezası uygulanması için tutanak hazırladı.

Konya’daki denetim sırasında, maske takmadığı belirlenen bir kişi, polislere sinirlenip kendini tokatladı. Maskesini çenesinin altında bulundurduğu gerekçesiyle cezai işlem uygulanan bir diğer kişi de poşet içindeki su şişelerini göstererek, maskesini su içmek için indirdiğini öne sürerek tepki gösterdi.

Kendini tokatlayan abimize çok güldüm. Kurallara uymayan herkes kendini tokatlasın bence. Belki kendimize geliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR