Kasım Göçer

Kasım Göçer

İç saha Konyaspor'a avantaj değil

İç saha Konyaspor'a avantaj değil

Konyaspor geçen hafta Kasımpaşa deplasmanında kazandıktan sonra herkesi ümitlendirmişti. Sahasında Alanyaspor’a karşı kazansa ligde kalmayı büyük oranda garantileyecekti. Ancak Konyaspor bir şekilde düşme potasının içinde kalmayı başarıyor. Bir takım bu kadar istikrarsız olmamalı. Kasımpaşa maçında özellikle ilk 45 dakika çok iyi futbol oynayan takım Alanyaspor karşısında bu kadar nasıl etkisiz olabiliyor anlamak güç. Halen bu takımın ligde kalacağını inanıyorum ancak ligde kalıncaya kadar dokuz doğurtacak.

Sistem Error Verdi

Ömeroviç’in kadro tercihleri tartışmalı, oyuncu değişiklikleri hatalı olsa da işleyen bir sistemi vardı. Sistemli oyun bu haftaya kadar Konyaspor’u küme düşme hattının dışına taşıdı. Bu hafta ise sistem de “error” verdi. Ne topa sahip olabildi, ne tempoyu kontrol edebildi, ne ön alanda pres yaptı, ne de etkili şut çekebildi. Ömeroviç sonrası Konyaspor’un en kötü maçı Alanyaspor karşılaşmasıydı. Üstelik takım maça istekli başladı. İlk beş dakika iyi gibiydi. Oğulcan’ın sakatlığından sonra işler tersine döndü. Sonrasında takım tanınmaz haldeydi

“Gol” Geliyorum Dedi

Oğulcan sakatlanıp Cicaldao oyuna girdikten sonra takıma bir haller oldu. Konyaspor sürekli topu rakibe bıraktı. Sanki skoru korumak ister gibi bir hali vardı. İlk yarı kaleci Deniz Ertaş neredeyse her topu ya rakibe attı ya da dışarı attı. Konyaspor üç pas yapamadı. Oyunun kontrolünü sürekli Alanyaspor’daydı. Öyle ki ilk on dakikadan sonra oynanan oyunda Alanyaspor’un kazanacağı çok belliydi. İlk yarıda özellikle Oğuz Aydın (gerçekten yetenekli bir oyuncu) Konyaspor savunmasının solunu felç etti. Oğuz’un savunma arkasına sarkarak yaptığı ortada Hadergjonaj golü buldu. Ethemi’nin daha çok yardıma gelmesi gerekiyordu. Gol aslında o kanattan göstere göstere geldi.

Taraftar Baskısı ile Yapılan Değişiklikler

İkinci yarı Konyaspor mağlup duruma düştükten sonra Ömeroviç kulübede kayboldu. Oyuna müdahale etmedi. Oyunu öylece izledi. Taraftarın baskısı ve tepkisiyle kendine geldi ve taraftar tepki gösterdikten sonra değişiklikler yaptı. Ancak yapılan değişiklikler doğru değildi. Bir kere Sambou gerçekten çok statik bir oyuncu, şu ana kadar oynadığı maçlarda lig kalitesinin altında bir görüntü çizdi. Kötüniyetli bir oyuncu değil ama boş koşturuyor. Doğru pozisyon alamıyor. Bir noktada vermeyince Mabut neylesin Mahmut durumu, kapasitesi bu kadar. Çikalleshi ile başlamak ya da Çikalleshi’yi daha erken oyuna almak gerekliydi. Beğenirsin beğenmezsin ama elde tutulur kayda değer santraforun Çikalleshi. İkincisi mağlup duruma düştükten sona Ethemi’yi santrafor arkasına alarak yay civarından şut şansı aramak mantıklıydı. Kanatta Moreno’nun adam eksiltme özelliğinden yararlanmaya çalışmak da kağıt üzerinde doğru olabilirdi

Bütün Suç Soner de mi ?

Ömeroviç Çikalleshi ile Sambou’yu değiştirirken (bu doğru) Ethemi yerine Prip’i aldı. Hoca’nın en radikal hamlesi Moreno ile Soner’i değiştirip Moreno’yu santrafor arkası gibi kullandı. (Oyundan çıkarken Soner’i de taraftarın önüne attı o ayrı konu). Ethemi’yi oyunda tutup santrafor arkası oynatması bence daha doğru hamle olurdu. Soner bu sezon çok iyi değil kabul ediyorum. Ancak bence sezonun en kötüsü Cicaldau. Doğru olan hamle Cicaldau’nun çıkmasıydı ancak Oğulcan’ın yerine girdiği için hoca oyundan alamadı. Taraftarın tepkisi anlamsız bir şekilde Soner’e yönlenmiş durumda. İkinci yarı Cicaldau’nun yay üzerindeki ıskasını Soner yapsa taraftar demek ki Soner’i stat dışına kadar kovalayacak. Soner’in baskıyı kaldıramadığı belli, topla her buluştuğunda çok tedirgin. Bugünden sonra iç saha maçlarında Soner’den çok fazla bir şey beklemiyorum artık. Performans verirse deplasman maçlarında verir.

Konyaspor’a İç Saha Avantaj Değil

Yönetim taraftarı sahaya çekmek için elinden geleni yapıyor. Ancak öyle görünüyor ki taraftar takımdan daha stresli ve kolay demoralize oluyor. Takım kötü oynayabilir ancak 15. dakikada ıslıklanmaz. Soner ile polemiğe girmek de hatalı. Oyuncuların formsuz olduğu dönemler olabilir. Formsuz oyuncu yerine da doğru çözümü hoca bulacak. Konyaspor taraftarı mental olarak küme düşme stresini kaldıramıyor. Zaten takım son haftalarda hep deplasmanda iyi sonuçlar aldı. Pendik ve Kasımpaşa maçları içeride olsa Konyaspor kazanabilir miydi emin değilim. Öyle görünüyor ki ve üzülerek söylüyorum, Konyaspor kümede kalacaksa deplasmanda aldığı puanlarla kümede kalacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR