Mustafa Çimen

Mustafa Çimen

İKİNCİ YARI TÜM TAKIMLARA HAYIRLI OLSUN

İKİNCİ YARI TÜM TAKIMLARA HAYIRLI OLSUN

Spor Toto Süper Lig’de sezonun ikinci devresi bu hafta oynanan maçlarla başladı. Lig’in 18 takımı devre arasını yaptıkları çalışmalarla değerlendirdi.

Süper Lig takımlarının büyük bir çoğunluğu Antalya’da yaptıkları kamplarla ikinci yarıya hazır hale geldi.

Cuma günü yapılan Bursaspor – Trabzonspor maçıyla ikinci devrenin açılışı yapıldı.

Devre arası transfer dönemini 4 büyüklerden Galatasaray ve Trabzonspor hareketli geçirirken, Beşiktaş ve Fenerbahçe sessiz kaldı.

Galatasaray ara transfer döneminde kadrosunu PAOK’tan sol kanat oyuncusu Garry Rodrigues ve Gençlerbirliği’nden stoper Ahmet Çalık ile güçlendirdi.

Sarı kırmızılılar ayrıca Lucas Ontiveiro ve Jem Karacan’ın sözleşmesini fesh ederken, Salih Dursun’u Antalyaspor’a, Emrah Başsan’ı Fortuna Sittard’a, Umut Gündoğan’ı ise Manisaspor’a kiraladı.

Trabzonspor, devre arasının en flaş transferini Beşiktaş’tan Olcay Şahan’ı kadrosuna katarak yaptı.

Bordo mavililer ayrıca eski futbolcusu Carl Medjani’yi satın alırken, Sporting CP'den sağ bek João Pereira ve San Lorenzo'dan sol bek Emmanuel Más’ı kadrosuna kattı. FC Dallas'ta kiralık oynayan sol kanat oyuncusu Fabián Castillo da bordo mavili ekibe geri döndü.

Trabzonspor devre arasında Güray Vural’ın sözleşmesini fesh ederken, Muhammet Demir ve Sefa Yılmaz’ı Gaziantepspor’a kiralık olarak gönderdi.

Karadeniz temsilcisi Şanlıurfaspor’dan dönen Muhammet Beşir’i bu kez 1461 Trabzon’a kiraladı.

Beşiktaş’ın devre arasında kadrosuna kattığı tek isim HNK Rijeka'dan satın alınan stoper oyuncusu Matej Mitrovic oldu. Siyah beyazlılardan ayrılan isim ise Olcay Şahan oldu.

Ara transfer dönemini sessiz geçiren diğer bir takım Fenerbahçe’nin ise kadrosuna kattığı tek isim Shakhtar Donetsk’ten kiralanan orta saha oyuncusu Oleksandr Karavaev olurken sarı lacivertliler, genç orta saha futbolcusu Ramazan Civelek’i Gaziantep BB’ye kiralık olarak gönderdi.

Devre arasında ligimize gelen önemli bir yıldız oyuncu olmadı.

İstanbul temsilcilerinin ve Anadolu ekiplerinin yaptıkları transferler takımların kadrolarını güçlendirirdi.

Hangi futbolcunun en başarılı transfer olduğunu zamanla göreceğiz. İkinci devre çok çetin geçeceğe benziyor.

Sezonun ikinci yarısının tüm takımlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çimen Arşivi
SON YAZILAR