Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

İpek Yolu İş Adamları Derneğine Ayıp Etmişiz

İpek Yolu İş Adamları Derneğine Ayıp Etmişiz

Bazen biz köşe yazarları eleştirdiğimiz birçok insanın yaptığı hatanın ne hikmettir bilinmez aynısını yaparız.

Ben de yapmışım, daha öncede yaptım, biliyorum beşer şaşar, bundan sonra da istemesem de yapacağım.

Geçen hafta biliyorsunuz “Alevi Problemini Konya Çözebilir” başlıklı bir yazı yazdım. Bu yazımda Türkiye’nin iki temel problemi olduğunu, bunlardan birisinin Kürt sorunu olduğunu, diğerinin ise Alevi problemi olduğunu belirttim.

Ve Kürt kardeşlerimizin son yıllarda PKK-BDP- HDP çizgisine itildiğini, özellikle dindar Kürtlerin bastırıldığını, Kürt kardeşlerimizin Türk düşmanlığı merkezinde bir milliyetçiliğe yöneltilmek istendiğini ifade ettim.

Buralarda elbette bir sorun yok, sorun bu yazımda Konya’daki Kürt kardeşlerimizin de ayrı oluşumlara gittiklerini, kendilerini ayrıştırmak istediklerini ifade ettim ve özellikle İpek Yolu İş Adamları Derneğinin bu çerçevede niye kurulduğunu sordum…

Yazdığım yanlış ifadeler şöyle;

“Bugün biliyorsunuz Konya’da MÜSİAD varken, başka iş adamları dernekleri varken gittiler bir grup Kürt vatandaşımız İpek Yolu İş Adamları Derneğini kurdular.

Peki, niye kurdular? Neyi temsil ediyorlar? Bu derneğin kurulma amacı nedir? Kim onları hangi dernekten, oluşumdan dışladı da böyle bir dernek kurdular.”

Evet, tamamı yanlış, tamamı kastı aşan ifadeler bunlar. İpek Yolu Derneğini her şeyden önce Kürt kardeşlerimiz kurmamış, Kürt Türk fark etmez, bir grup iş adamı kurmuş ve bir derneğe ya da oluşuma karşı değil, daha çok her kesi kapsama maksatlı kurulmuş.  

İpek Yolu Derneğinden dostlarımızı, ağabeylerimizi gerçekten üzmüşüz, gelen onlarca mailde İpek Yolu Derneğinin böyle bir amacının olmadığı ifade ediliyordu.

Tabi Konya’daki bir algı yanlışlığı bizim bu hatayı yapmamıza neden oldu. Net bir şekilde ifade ediyorum, İpek Yolu İşadamları Derneği Kürt kardeşlerimizin, Kürtlük etnik yapılarını öne çıkarmak için kurulmuş bir dernek değildir, tekrar edeyim; İpek Yolu İş Adamları Derneği böyle bir amaca hizmet etmek üzere kurulmuş bir dernek değildir.

Tahir Şahin Ağabeyde aradı tabi, bize kırılmış, en azından beni bir arasaydın, diyor. Kesinlikle haklı.

Aramalıydık, Konya’daki dedikodu hastalığının esiri olmamalıydık ama dediğim gibi bir hata yapmış olduk.

İpek Yolu Derneğinin 100 üyesi varmış ve bunun 60 tanesi Türk’müş. Tabi elbette Kürtlük ya da Türklük de önemli değil, burada kaş yapalım derken göz çıkarma durumu beni üzüyor. Ben zaten ayrıştırmak için o yazıyı yazmamıştım, bilakis birleştirmek ve tehlikelere dikkat çekmek için yazmıştım ama işte özellikle İpek Yolu İş Adamları Derneğini ifade etmem tam anlamıyla benim yanlış bir iş yapmamı beraberinde getirmiş.

Hatta çok değer verdiğim, kıymetli ağabeyimiz Arslan Korkmaz’da bu derneğe üyeymiş.

Şimdi Tahir Şahin Ağabeye ben şunu ifade edebilirim, beraber Konya’nın bu dedi kodu hastalığı ile mücadele edelim, ben şahsen bundan sonra İpek Yolu İşadamları Derneğinin bir mensubu gibi hareket edeceğim, yapılan faaliyetleri, açıklamaları birinci derecede önemli göreceğim. Bunu beraber yapalım, İpek Yolu İşadamları Derneği kardeşlik için bir vesile olsun, bu ülkede 1000 yıllık kadim kardeşliği pekiştirecek adımlar atsın, bizde onlarla olalım.

Yanlışları da böylece düzeltelim.

Tabi Konya’daki en büyük hastalıklarından birisi de ben varsam başkası olmasın… Olsun efendim, sıkıntı yok, herkes olsun, bu yeryüzünü Rabbim hepimize yaratmış, herkes olsun. İpek Yolu İşadamları Derneği de olsun, bizim gibi yanlış anlayanlara inat İpek Yolu İş Adamaları Derneği bütün Türkiye’yi kapsayacak şekilde faaliyetler yapsın. “Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi gruptan, tarikattan, cemaatten, etnik yapıdan olursa olsun herkesi kapsamak istiyoruz”, diyor Tahir Şahin Bey, bırakalım kapsasınlar, herkesi içlerine alsınlar, bu güzeldir, övülmesi gereken bir şeydir.

Evet, işte aynen öyle devam etsinler. Bu hizmet kutsal bir hizmet, bu yol kutsal bir yol, bu ülke hepimizin, kazanım hepimizin.

Yazımın sonunda tekrar İpek Yolu İşadamları Derneğinin bütün üyelerinden özür diliyorum, lütfen ben affetsinler, bana haklarını helal etsinler. Biz insanız, hata yapmaya müsait yaratılmışız, onlar bizi affetsin, Allah’ta onları büyütsün. Bizde umalım Konya’da böyle bir daha dedi kodu hastalığına kurban gitmeyelim…

Yapmış olduğum bu yanlışın düzeltmek için İpek Yolu İş Adamları Derneğini daha fazla köşeme taşıyacağım.

Başta İpekyolu Derneğinin Başkanı Tahir Şahin olmak üzere bütün mensuplarına saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum…

Belirteyim artık ben de sizdenim… 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR