Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

TORKU KONYASPOR VE YÜKSELEN YENİ STADI

TORKU KONYASPOR VE YÜKSELEN YENİ STADI

Geçtiğimiz yıl Spor Toto Süper Lig’e çıkarak başarılı bir sezon geçiren Konya’nın ve Konyalılar’ın takımı Torku Konyaspor,  2013 – 2014 sezonunda bekleneni veren bir grafikle ligi geride bıraktı. Önümüzdeki sezona ise daha iddialı, daha kaliteli ve başarı devamlılığını sürdürebileceği bir kadro ile takviyelerine devam ediyor.

Yaklaşık 40 Milyon TL’lik transfer bütçesiyle yeni stadyumunda önemli işlere imza atmak isteyen yönetim ise girdiğimiz transfer dönemindeki siftahını benim de Anadolu Selçukluspor’da severek izlediğim genç oyuncu Volkan Fındıklı ile yaptı. Daha sonra iç ve dış transferde de Ali Çamdalı, Hasan Kabze , Hleb, Torje, Fuchs gibi oyuncularla sözleşme imzaladı. Anadolu takımlarının geleneğindeki “Takımımdaki tecrübeli ve kaliteli oyuncuyu en yüksek fiyata veren bir takıma (ki genellikle bu Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray oluyor)  satmalıyım” stratejisinin de üstesinde gelen yönetim ve Mesut Hoca takımının iskelet kadrosunu bozmayarak da en iyisini yaptı kanımca. Sonuçta gelecek sezon başarıyı dört gözle bekleyen taraftar var ve bunun üzerine Türkiye’de çok ses getirecek olan yeni bir stadyum.

Gelelim Konya’nın Yeni Stadyumu’na. Türkiye genelinde son 2 -3 yılda birçok şehirde temeli atılan stadyumlar ve spor kompleksleri ülkemizin sportif faaliyetlere merakının ne kadar olduğunu göstermekte. Bunlara örnek teşkil eden şehirlerimiz arasında yapımı tamamlanan ve devam eden Eskişehir Arena Stadyumu, Gaziantep Arena Stadyumu, Trabzon Akyazı Stadyumu, Mersin Arena Stadyumu ve daha birçok şehrimizde inşaatı devam eden ve bitmek üzere olan sportif yapılarımız göğsümüzü geriyor adeta.

Torku Konyaspor’un yeni evi ise ayrı bir modernlik içinde dizayn ediliyor. Çalışmalar durdurak bilmeden devam ediyor. Toplam olarak 400 bin metrekareye inşa edilen bu devasa yapının seyirci kapasitesinin şehrin plakasıyla aynı rakamda olması da ayrı bir özellik ve güzellik katıyor.

Merak edilen konulardan en önemlisi ise stadın gelecek sezona yetişip yetişmeyeceğiyle ilgili. İnşaat firması bu konuyla ilgili bilgi vermekten kaçınıyor. Torku Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Baydar ise yeni stadın gelecek sezona yetişme ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor. Fikrimce Yeşil Beyazlı ekip, 2014 – 2015 sezonunun ilk maçını stadyumun %100 tamamlandığı zamanda oynayacak, çünkü çalışmalar bunu gösteriyor.

Yetkililerden tek isteğim stadyumun ismi içerisinde klişeleşmiş olan “Arena” kavramının yer almaması. Ülkemizde tamamlanan ve yapımı devam eden stadyumlarımızın en önemli kısmının bu kavramla yozlaştırılması pek iç açıcı değil. Umarız yeni stadın kapıları, Konya şehrine ve Torku Konyaspor’a yakışır bir isimle sevdiklerine ve taraftarlarına açılır.

Haftaya görüşmek dileğiyle, kalın sağlıcakla…

 

-FUTBOLDA NE ZAMAN DÜZELİRİZ?

- Hakemin verdiği karara itiraz etmeyip kart yemediğimiz zaman futbolda düzeliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR