Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

KALEDE SON ADAYLAR

KALEDE SON ADAYLAR

 

Torku Konyaspor’da kaleci arayışı sürüyor.

 

Geçtiğimiz sezon takıma kiralık olarak kazandırılan Charles Itandje’ın sözleşmesinin bitmesinden sonra yönetimin kaleci arayışı başlamıştı. Şimdi bu süreci ele alalım

 

Kulübün transfer komitesi transfer dönemi başladıktan sonra kaleci için düğmeye bastı.

Gündeme birçok isim geldi. Bu isimlerden birisi Sinan Bolat oldu.

 

Sinan Bolat: bilindiği üzere geçtiğimiz sezonu Kayserispor’da tamamladı. Kalitesine baktığımızda geçen sezon Kayseri ekibinde istenilen düzeyde bir performans göstermedi. Çünkü Bolat, Porto’dayken ilk 11’de çıktığı maçlarda öneli kurtarışlara ve performansa sahipti.

Torku Konyaspor’un transfer listesinde bulunan deneyimli kaleci Yeşil Beyazlı yönetim ile ekonomik durumlardan dolayı anlaşma sağlayamadı.

 

Ertuğrul Taşkıran: 2007 yılından beri Fenerbahçe’nin futbolcusu. Birçok Anadolu takımına kiralandı. Son olarak Kayserispor’da forma giydi. 43 maça çıktı. Torku Konyaspor bu oyuncu ile tam anlaştı demiştik fakat daha sonra Menajer Seyit İçgül’ün de yaptığı açıklamada Fenerbahçe yönetimi’nden kaynaklanan bir sorundan dolayı transfer edilmedi.

 

Aykut Erçetin: 11 yıl Galatarasaray’ın formasını terletti. Sarı Kırmızılı ekipte bu zaman zarfında sadece 39 maça çıktı. Torku Konyaspor’un en çok transfer etmek istediği kalecilerden birisiydi. Aykut’un alınamama sebeplerinden en büyüğü yine ekonomik durum oldu. Çaykur Rizespor’a transfer oldu.

 

Ve bunların yanında Torku Konyaspor birkaç kaleciyi daha gündeme aldı. Torku Konyaspor’un bu kadar yerli oyuncu alma hevesi tabiki yabancı kontenjanı.

 

Torku Konyaspor bu tranfer döneminde iyi işler çıkardı, önemli oyuncuları kadrosuna kattı.

Bu gidişatı taçlandırabilmek için kaleyi güvenilir bir isme emanet etmek istiyor. Taraftarların merak konusu şu an kaleye kim geçecek? sorusu.

 

Gelelim KALEDEKİ SON ADAYLARA…

 

Kulübün Basın Sözcüsü Ahmet Baydar ile yaptığım görüşmede kaleye %90 yabancı bir oyuncu alacaklarını dile getirdi. Kaleci sorununun bir hafta içerisinde netleşeceğini söyleyen Baydar, görüşme halinde oldukları iki oyuncunun bulunduğunu, bu iki isimden birinin geçtiğimiz sezon kaleyi koruyan Charles Itandje olduğunu söyledi. Baydar diğer ismin Bulgaristan milli takımı’nın kalesini koruyan Nikolay Mihaylov olduğunu belirtti.

 

Bana kalırsa Charles Itandje bu saatten sonraki tek tercih olmalı ki öyle görünüyor.

 

Umarım transfer döneminde kadrosunu kaliteli isimlerle güçlendiren Torku Konyaspor, kaleye de önemli bir isme getirir ve lige damga vurma yolunda iyi bir iş çıkarmış olur.

 

Haftaya görüşmek dileğiyle, kalın sağlıcakla…

 

 

-FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZİ OLURUZ?

 

-Soyunma odasına giden tünelde rakibimize kafa atmadığımız zaman futbolda mütevazi oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR