Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

İlhan Palut geliyor bak!

İlhan Palut geliyor bak!

Yazıma başlamadan önce Yeni Haber okurlarına ve bana bu köşeyi ayıran sevgili meslektaşım 
Veli Özkan'a teşekkür ederim. Muhabbetimiz tabii ki Konyaspor olacak.

Konyaspor'un şehri nasıl etkisi altına aldığını, Konya'nın nasıl bir futbol şehri olduğunu orada gazetecilik yapan birisi olarak, ben çok iyi bilirim. Bu heyecan bu sezon da devam ediyor. Hatta takımın lige güzel başlaması ile birlikte bu heyecan iki katına çıkmış bile.

Ligin ilk 4 haftasına bakıldığında, yapılan transferlerin yanı sıra daha çok dikkat çekilmesi gereken nokta İlhan Palut!

Hatayspor ve Göztepe'deki başarılı kariyerin ardından Konyaspor gibi bir takıma gelmesi hem kendisi hem de kulüp için harika bir tercihti. 4 maçta alınan 3 galibiyet ve 1 beraberlik de bu birlikteliğin doğruluk payını büyük oranda ortaya koydu.

*Sırada Giresunspor var. Hakan Keleş ve ekibi sezona çok zor bir fikstür ile başladı. Bu zorlu maçlar silsilesi Konyaspor ile devam edecek diyebilirim. Deplasmanda Sivasspor'dan galibiyet, Adana Demirspor'dan ise 1 puan koparmış olan Anadolu Kartalı, konuk olacağı Giresunspor mücadelesinden de en az 1 puana talip. İlhan Palut'un oyun anlayışı ve oyunculara yüklediği başarı dozu ile maç başına 2.5 puanlık bir galibiyet ortalaması var.

*4 haftalık süreçte en beğendiğim oyunculara değinmeden bu yazıyı bitirmemeliyim. Cikalleshi şu an ligde 4 büyük takımın kadrosunda aranan ender isimlerden birisi. Çekiçi'nin ise takıma gelir gelmez adaptasyon süreci yaşamadan oyuna dahil olması, İlhan Palut adına büyük şans.

*İstikrar çok önemli. Konyaspor temkinli ve akıllı oyununu sürdürürse 10 haftalık periyotta ilk 5'teki yerini korur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR