Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

Konyaspor pes etmiyor!

Konyaspor pes etmiyor!

Bir tarih yazılıyor… Konyaspor bir tarih yazıyor. Bu takım 1. Lig’den çıktıktan sonra öyle doğru projeler devreye sokuldu ki bu kentin tam anlamıyla bir futbol şehri olmak için çaba sarf ettiğini gördük.

İlmik ilmik işlenen, emek verilen uğraşlar sonucunda hasat zamanı da bir o kadar güzel olur. Bu hem şehre hem camiaya huzur verir. Konyaspor bu rüyanın ortasında. 3 büyük İstanbul takımının hezimetlere uğradığı bir sezonda, yeşil beyazlılar aldığı önemli puanların yanı sıra taraftarıyla da kenetlenmiş durumda.

Sosyal medyada ve çevremde ‘’Artık bu hafta düşüşe geçer bu takım’’ söylemlerini çok duydum. Bu kulübün geçmiş dayanaklarını göz önünde bulundurduğunuzda bunu kolayca söylemezsiniz.

Çünkü yukarıda yazdığım gibi, bu başarı büyük bir emeğin inşası sonucu gerçekleşti. Yakın zamanda başta Sn. Bakanımız Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve diğer ilçe belediyelerinin bir araya gelerek büyük destek ve emek verdiği yeni ek tesis ile bu başarıların perçinleneceğinden şüphemiz yok. Geleceğe yönelik projelere emek veren siyasiler ve yönetime ne kadar teşekkür edilse az.

Süper Lig’desiniz, istikrar çok önemli bir unsur. 2 maç kaybettiğinizde camia olarak algılara kapılıp boşluğa sürüklenebilirsiniz. Konyaspor’a baktığımızda bunu da görmüyoruz. Takım yenilse bile hem kulüp başkanı Fatih Özgökçen önderliğindeki yönetim hem de taraftar bu macera dolu yoldaki puan kayıplarını nazarlık olarak görebiliyor.

Yeşil beyazlı ekibin Antalyaspor’a karşı aldığı galibiyete gelirsek… Konyaspor, son ana kadar pes etmiyor. Galibiyet golünün son dakikalarda gelmesi coşkuyu iki katına çıkardı. Nuri Şahin’in Trabzonspor’a ilk mağlubiyeti tattırdığı bir hafta sonrası kaliteli bir oyun sonunda bu mücadeleden galibiyete ayrılmak İlhan Palut eseridir.

Bunun yanı sıra göz göre göre bir teknik direktörün yükselişine de şahit oluyoruz. Bu konuyu daha detaylı diğer yazılarımda ele alacağım. İlhan hocaya başarılarının devamını dilerim.

Şimdi gelecek maçlara bakarsak birkaç söylenilmesi gereken nokta var. Konyaspor kritik iki karşılaşmaya çıkacak. İlhan hocanın daha önce çalıştırdığı Hatayspor’a karşı en azından 1 puan koparmak güzel olur. Skubic, Bytyqi Serdar Gürler ve Hadziahmetovic ceza sınırında bulunuyor.

Dikkatli olmaları gerek. İlhan hoca gerekli telkini aktaracaktır. Hatayspor maçı sonrası ise ilk yarının son karşılaşması Beşiktaş ile olacağından, bu oyuncuların eksikliği takımın sahadaki gösterişini direkt etkiliyor.

Konyaspor ilk yarının bu son 2 maçından 4 puanla çıkarsa sezonluk hedef anlamında bambaşka şeyler söyleriz, methiyeler düzmeye devam ederiz ve göz göre göre tarihin yazıldığına şahitlik etmeyi de sürdürürüz. Bu nadide futbol şehrine, Konyaspor’a, yönetimine, teknik ekibine ve futbolcularına başarılar dilerim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR