İshak Orhan

İshak Orhan

Kanayan yaramız!

Kanayan yaramız!

Eşler birbirlerinden boşanabilirler ama çocuklarından asla boşanamazlar.

Allah göstermesin, boşandınız ve çocuklarınız var. Yeniden evlenmek istiyorsunuz. Bu durumda çocukların zarar görmemesi için neler yapmalısınız?

Maalesef son yıllarda boşanma oranları hızla artmaktadır. Boşanan çiftler elbette uygun bir eş adayı bulduklarında evlenmelidirler. Her iki eşin de veya eşlerden birisinin, diğer eşinden çocuğu veya çocukları olabilir. Ergenliğe girmemiş tüm çocuklar, anne ve babalarının ayrı yaşamalarına asla mantıklı bir cevap bulamayacaklar ve yaralanacaklardır. Durum bu iken, üstüne üstlük, yeni eş adaylarının veya eşlerin, kendilerinden olmayan bu çocuklarla iletişim kuramamaları, hatta evlenene kadar “sorun olmayacak” demelerine rağmen, evlendikten sonra verdikleri sözde durmamaları sonucunda olan bu sabi, masum yavrularımıza olmaktadır. Eşini seven bir kişi, eşinin sevdiğini de sevmelidir. Eşinin değer verdiğine değer vermelidir. Aksi takdirde evlenmemelidir. Eşler birbirlerinden boşanabilirler ama çocuklarından asla boşanamazlar.

Özellikle evlenen hangisi ise boşanan eş maalesef çocuğunu “O kadın” veya “o erkek” diye nitelediği şahsın çocuğuna dokunmasına, onunla ilgilenmesine bile izin vermeyen, hatta evlendi diye çocuğunu babasının bile görmesine müsaade etmeyen tutumları, o çocuklara çok büyük zarar verecektir. Boşanan çiftler lütfen buna dikkat etsinler. Eğer çocuklarını seviyorlarsa bunu asla yapmasınlar. O çocukların gerçek anne ve babalarının yerini kimse tutamaz. Arada çocuklarını kullanmasınlar. Eğer böyle davranırlarsa, çok büyük yanlışlar yaparlar. Çocukların tüm insanlara karşı güvensiz olmalarına ve asosyal olmalarına neden olurlar. 

Ayrıca, erkeğin çocuğu var ve evlenmişse, yeni eş bayan maalesef kocasının çocuğunun annesiyle görüşmesine bile izin vermemektedir. Bu nasıl bir zihniyettir.  Eşiniz sizinle evlenmiş artık ve çocuğu için onun annesiyle görüşmek zorundadır. Kuşkucu bir bakışla asla mutlu olunamaz.

Bunun yanı sıra, özellikle boşandıktan sonra kocası evlenen kadınlar, olur olmaz her durumda çocuğun babasını arayarak rahatsız etmektedirler. Acil durumlarda ve mutlaka söylenmesi gereken önemli durumlarda arayın ama her zaman da rahatsız etmeyin yani. Artık hayatınızdan çıkmış ve yeni bir hayat kurmuş insanın yakasını bırakın. Bu durum da yeni eşi işkillendiriyor ve böylece evlendiği kişi ile mutsuz olmaya ilk günden başlıyor kişi. Allah herkese layık olduğu şekilde, hayırlı eşler versin inşallah.

Arzum, evlenen çiftlerin ömür boyu mutlu olmalarıdır. Bunun yolları da vardır. Eften püften durumlar için lütfen ayrılmayınız kardeşlerim. Sıkıntısız bir yaşam olmaz. Ve sıkıntılarınızı eşinizle çözmeye çalışın. Olmadı çevreye anlatmadan bir danışmandan yardım alın. Yuvanın yıkılması çok daha kötü sonuçlar doğuruyor ne yazık ki! Ama ayrıldıysanız da artık kabullenin. Kimseye sıkıntı yapmayın.

NOT: Türkiye’mizde 2015 yıl sonu istatistiklerine göre, her yıl 600 bin çift evlenmekte ve 130 bin çift ise boşanmaktadır. Boşanma sonucu olan sabi çocuklara olmaktadır. 10 binlerce çocuk her yıl mağdur olmaktadır. Evlenmeden önce evliliğe uygunluk testi yaptıralım lütfen. Uygun değilseniz evlenmeyin. Çok zor değil değil bu. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR