Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Kaotik bir 2020 geldi

Kaotik bir 2020 geldi

Öncelikle 1 Ocak’ta yazamadığım temennilerimi bu yazıma eklemek isterim.
 
Her zaman hayalini kurduğum ve her yeni yılda tekrarladığım duamı söyleyerek başlayayım o zaman…
 
2020 yılında bol bol kitap okuyan insanlar görmek istiyorum etrafımda…
 
Çünkü diğer bütün kaotik meseleler kitap okuma sayesinde hallolacak.
 
Kitaba aşina bir millet; barıştan, sevgiden, saygıdan, hoşgörüden, mutluluktan yana olur. Bir insan kitap okuyorsa kadına el kaldırmaz. Sokakta kendi halinde yürüyen köpeğe tekme sallamaz. Ya da sırf farklı fikirleri var diye bir kişiyi yargısız infaz etmez.
 
Kitap okumayı ritüel hale getiren kişi meselelere geniş bir perspektiften bakmayı da becerebilecek. Ve Cemil Meriç’in de dediği gibi, ‘Zekayı okumakla efendileştirenler’ birbirlerine hayatı yaşanabilir kılacak.
 
2020 okuyarak törpüleyeceğimiz bir yıl olsun’
 
**********
 
Ülkece her gün, yepyeni, farklı farklı, yok artık bu da olmaz dediğimiz haberlerle uyanıyoruz. Eskiden akşama kadar aynı olan twitter trendleri artık saat başı değişir oldu. Gündemi takip etmek için büyütece ihtiyaç yok. Her şey anında izlenebilir, ayyuka çıkabilir.
 
İşte size yapay bir gündem daha…
 
Kerem Bürsin konuk olduğu bir programda kendisine yöneltilen; “En bomba yılbaşı anınızı öğrenelim?” sorusuna, “Yılbaşında sıkıcı bir insanımdır. Genelde dua ederek geçiririm yılbaşlarını” demiş.
 
Trendlerde Kerem Bürsin tagini görünce sadece bu kadar yazı üzerinden epey bir konuşma geçtiğini gördüm. Tabi tatmin olmayıp aslını merak ettiğim için bir buçuk saatlik videonun içinden konuşmanın geçtiği kısmı bulup izledim. Videodakilerin yaşadığı kafayı anlamak emin olun hayli zor. Hangi dua diye soranı mı arasın, bize bir Kerem Bürsin duası öğretsene diyeni mi, Nas’la Felak’la dalga geçeni mi ne ararsan vardı anlayacağınız.
 
Öncelikle adamın dinini bile bilmeden mevzuyu İslam’a bağlayıp goy goy yapmak alışılagelmiş bir şey oldu artık. İnsanların kutsallarını ağzımıza sakız etmeyi sever olduk.
 
Konu önce programda yayıla yayıla konuşuluyor. Ardından taglerde, ekşide şahıs yerden yere vuruluyor. Ben Kerem Bürsin’i bilmem, bu programı da hiç görmedim. Ama mevzuların derinliği birilerine de yaramış oluyor. Anlayacağınız hiç izlemeyeceğim bir youtube videosunu sırf şu kaostan dolayı açıp izlenme sayısını artırmış oluyorum.
 
Son olarak bir de şunu belirtmek isterim. İnsanımız artık dua etmeyi, namaz kılmayı siyasetle o denli bağdaştırıyorlar ki Kerem Bursin’in iktidar partisine yalakalık yaptığını bile söylemişler.
 
Acilen kendimize gelmemiz gerekiyor.
 
**********
 
2 Ocak Ceren Damar’ın vefatının yıldönümü… Geçen yıl çöplüğe dönen üniversitelerin bedelini ödedi Ceren Hoca. Hukuk okuyan öğrencisine kopya çektirmediği için odasında katledildi.
 
Ceren solup gideli, hayallerini yarım bırakalı, gözlerindeki ışıltı söneli tam bir yıl oldu. Ama davası hala sürüyor. Duruşmalar yavaş, adalet yavaş…
 
Ceren hala boğazımızda düğüm….
 
Bu ayıp da bize yetsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR