Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

"Kardeş"

"Kardeş"

Yıl 8 Ekim 1912.

Balkan muharebeleri başlamak üzere.

Bir Yunanlı subay hatıra defterine şunları kaydediyor;

"Türkiye fakirlerimiz için bir servet, zenginlerimiz için bir tarla...

Hiç bir sanat, bir meslek sahibi olmayan, Yunanlılar bir iş yapmasalar bile bu memlekette hırsızlıkla zengin olurlar"...

Bu satırların sahibi bir yunanlı. Dikkat ettiniz mi?

"Hırsızlıktan" söz ediyor Yunanlı subay. Yunan kültüründe hırsızlık "becerikliliktir". Bizim memlekette Yunanlılara şiir yazan başbakanlar vardır. Mesela şu mısralar Ecevit'e aittir; "Sıla derdine düşünce anlarsın yunanlıyla kardeş olduğunu".

Dahası var...

Ecevit'e şefaat edecek olan kainat imamı bile var bizde...

Bizim memleket bööyüktür, bööyük.

Taraflarından birinin İstanbul Medeniyet üniversitesinin olduğu bir kongre ilanı geldi mail adresime.

Türk-Arap Yüksek öğrenim kongresi tertip ediliyor. Bana gelen ilan Türkçe. Fakat ilgili adresteki bilgiler tamamen yabancı lisanda. Konu Türk-Arap münasebetleri.  Hem de sürdürülebilir ibaresi de var. Fakat kullanılan lisan ingilizce.  Aşağılık duygusu ancak bu kadar olur. Bari Arapça olsun. Veya Türkçe olsun. Hiç olmazsa arzu edenler için ingilizce olabilir. Tarafeynin birisi İstanbul medeniyet üniversitesi.... Adınızın (medeniyet ün.)hatırı için lütfen biraz hassasiyet.

Böyle bir anlayışı protesto ediyorum.

Bahçeli "millet ihtiyatlıdır korkmaz" demiş. Davutoğlu "yıkılmadık, yıkılmayacağız" demiş. Kılıçdaroğlu "ülkeyi bu hale kim getirdi" demiş ve devam etmiş; "bu hükümet sıfır terörle iktidarı teslim almıştı" şeklinde "kükremiş.  Bu arada CHP’nin grup toplantısına Atatürk resminin indirilmesiyle alakalı partiden ihraç edilen milletvekili gelmiş.  Grupta partilinin birisi ihraç edilen bayan milletvekiline "buraya gelemezsin" şeklinde feryad ediyor.

Dinleyen yok...

Bayan milletvekili Kılıçdaroğlu'ndan izinli olarak toplantıya katılıyor ve diğer CHP'li milletvekillerinin birlikte pozlarıyla şaduman oluyor.

CHP'de bunlar olurken MHP lideri milletimize moral veriyor, alış veriş yapıyor. Hükümet başkanı Davutoğlu da teröre karşı milletimize birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyor.

İşte CHP ve benzeri "aydılar".  İşte MHP ve Ak Parti... Tercih milletin.  İyi ki, milletin rey kullanmak hakkı var.

Not: Şaduman, memnun ve neşeli olmak demektir. (alakalısına)

Atatürkçü Düşünce Derneğinden birisi Ankara'daki terörist saldırıyı yapan terörist için "kızcağız kendini patlattı" demiş.  Yani ne demek istemiş ADD derneği mensubu; teröriste "acımış mı" oluyor?

Madem bu kadar "acıyordun" kendisini ikaz etseydin patlatmadan önce... Daha önce yine bu Atatürkçü Düşünce Derneği mensupları bir üniversitede PKK'lılarla yanyana poz veriyorlardı.

Şimdi ülkedeki bütün Atatürkçü düşünce derneklerini kapatalım mı?

Bunların içinde herhalde aklı başında olan vardır.  Bence, aklı başında olanlar yanlış yapanları ikaz etmelidir.

Bu ikazı öncelikle CHP yapmalıdır. Gerçi bu partinin genel başkan yardımcısı konumunda olan kişiler (Mesela sezgin tanrıkulu) ölen PKK'lıların mezarlarını ziyaret ediyor ya. (facedeki haberler doğruysa)

Tekrar soruyorum ADD'leri kapatmak mı gerekiyor bu durumda? Bu derneğin içinde akl-ı selim birileri vardır diye ümit etmek isteriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR